Idei de supe răcoritoare pentru zilele de vară

În zilele toride de vară avem nevoie nu doar de hidratare, ci și de o sursă în plus de răcorire. În ajutor ne vin limonadele, ceaiurile reci, compoturile sau chiar supele reci. Acestea se prepară foarte ușor din ingredient pe care orice gospodină le are în frigider. Supele reci sunt pline de vitamine și nutrienți, dar și sunt digerate ușor de organism.

Iată câteva idei de supe răcoritoare pentru zilele de vară!

Supă rece de castraveți

Pentru a face această supă, ai nevoie de: 4 castraveți proaspeți, 2 căței de usturoi, 200 ml iaurt degresat, 500 ml apă rece, sare, piper, frunze de mentă.

Cum se prepară:

  • Spală bine castraveții și curăță-i de coajă, apoi dă-i prin răzătoare
  • Amestecă-i cu puțină sare și lasă-i la frigider pentru o oră
  • După o oră, celelalte ingrediente combină-le cu castraveții rași
  • Servește supa rece, ornată cu frunze de mentă deasupra.

Supă-cremă de roșii

Pentru această rețetă ai nevoie de: două kilograme de roșii coapte (6 porții de supă), o ceapă roșie, o rădăcină de țelină, un morcov, o căpățână de usturoi, un pic de vin alb, busuioc proaspăt, sare, piper negru, ulei.

Cum se prepară:

  • Opărește roşiile, apoi pune-le în apă cu gheaţă să se răcească
  • Îndepărtează pielița și scoate semințele, căci vei folosi doar pulpa roșiilor
  • Taie mășcat ceapa roşie, ţelina, morcovul şi usturoiul, care se călesc şi se sting cu vin. Adaugă și pulpa de roșii și amestecă bine
  • Totul se trece apoi prin blender şi se mai adaugă busuioc proaspăt, sare şi pipier după gust şi puţin oregano uscat
  • La final adaugă ulei, fără a blendui, pentru că altfel supa va obține o culoare albă.

Gaspacho

Pentru această supă de vară ai nevoie de: 4 roșii bine coapte, 2 castraveți decojiți, o ceapă, ulei de măsline, sare, usturoi, apă

Cum se prepară:

  • Spală bine roșiile și castraveții și decojește-i
  • Taie ceapa și usturoiul și dă-le  prin blender împreună cu roșiile și castraveții
  • Adaugă sare și ulei de măsline sau,opțional, apă după preferință
  • Lasă să se răcească timp de două ore la frigider  și servește cu crutoane.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.