Jocuri de societate pentru weekenduri în familie

Weekendurile sunt despre familie, când toți membrii sunt acasă și petrec mai mult timp împreună. Pentru că în weekend nu doar gătim sau facem curat, ci ne mai și jucăm, azi îți propunem câteva idei de jocuri de societate, numai bune pentru această perioadă.

Iată cum să faci din acest weekend unul distractiv pentru toată familia!

Sequence

Este un joc de strategie care va deveni preferatul întregii familii – simplu, pentru a-l învăța repede și cei mici, dar și inteligent, pentru a atrage adulții. Se poate juca individual sau în echipe și este recomandat începând cu vârsta de 7 ani. Dacă observi că celor mici le plac să planifice lucruri, dar și să-și pună norocul la încercare, atunci acest joc e pentru ei!

Imaginarium

Acest joc este perfect pentru un weekend cu familia. Este potrivit pentru copiii începând cu vârsta de 4 ani, în versiuni mai simplificate. Jocul face posibilă dezvoltarea imaginației și, în același timp, pentru că devine câștigător cel care adună cele mai mult puncte, toată lumea vrea să devină un câștigător.

Scrabble

Deși este un joc recomandat pentru vârsta de la 8 ani, poate fi jucat și pe echipe, împreună cu copiii mai mici. Jocul include o tablă, 4 tăblițe de joc și 100 de piese cu litere. Jucătorii trebuie să creeze, pe tablă, cuvinte cât mai complexe și mai bine amplasate, astfel încât să câștige numărul maxim de puncte posibil.

Blokus

La joc pot participa 2-4 jucători câte primesc 21 de piese, grupate în funcție de culoarea. Singura regula a acestui joc este că piesele tale trebuie să aibă măcar un colț în comun. Fiecare jucător trebuie să amplaseze cât mai multe dintre piesele proprii pe tablă, blocându-i pe ceilalți să facă același lucru. Există nesfârșite posibilități de amplasare pentru cucerirea de noi teritorii și pentru a bloca avansarea celorlalți jucători.

Catan

Dacă sunteți o familie care preferă jocurile de societate, trebuie să aveți acest joc în casă! Poate fi jucat în 3 sau 4 jucători cu vârsta mai mare de 8 ani, care se vor lupta pentru a aduna cât mai multe resurse și pentru a construi diverse edificii pe insula Catan. Tabla de joc este alcătuită din 19 hexagoane care nu sunt niciodată aranjate în aceeași ordine, prin urmare fiecare joc este unic. Jucătorii adună resurse cu care construiesc drumuri și alte structuri, dar și câștigă puncte, iar jucătorul care acumulează primul 10 puncte este declarat câștigător.

Jocurile sunt o bună modalitate de conectare și de petrecere a timpului liber cu familia, de aceea nu ezita să le ai cu rezervă.

Sănătate multă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.