Greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când îți decorezi casa

Decorarea locuinței este un proces îndelungat și costisitor, de aceea e foarte important să te înarmezi cu multă răbdare. Nu poți avea într-o singură zi casă visurilor tale, iar dacă nu ai un specialist care să îți spună ce și cum să faci, e foarte ușor să dai greș. Din fericire, poți evita greșelile dacă îți faci chiar de la început un plan și știi ce așteptări ai.

Iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când îți decorezi casa și ce elemente de decor să alegi pentru a se potrivi cu designul locuinței tale!

Este indicat să te gândești chiar de la început la stilul de amenajare pe care-l vei adopta. Astfel, vei alege mai ușor elementele de decor și culorile potrivite cu mobilierul. De asemenea, calculează bine și bugetul pe care ești gata să -l investești. În zadar vei alege decorațiuni scumpe, dacă nu vei avea suficiente resurse financiare pentru ele.

Greșeli în amenajarea dormitorului

Dormitorul este camera în care te relaxezi și dormi, de aceea ai nevoie să-i acorzi note personale, pentru a te simți aici cât mai confortabil.

  • Optează pentru draperii lungi, care vor crea senzația de cameră înaltă, pe când cele scurte vor face camera să pară joasă și mică.
  • Pentru a te putea odihni în dormitor, e nevoie să fii înconjurată de culori deschise, pastelate – albastru, verde sau chiar alb. Mov, roșu sau maro te vor obosi.
  • Dacă preferi să ai un dormitor în culori neutre, poți adăuga decorațiuni în note de roșu, galben, albastru – tablouri, perne decorative. Acestea vor crea puncte de focalizare și vor adăuga energie.
  • O altă greșeală pe care ai putea să o eviți este să nu încarci prea mult spațiul. Dacă ai un dormitor mic, în loc să pui tablouri pe pereți sau prea multe plante de cameră, folosește oglinzi, care vor crea impresia de spațiu.
  • Evită poziționarea patului în dreapta sau în stânga ușii, în dreptul geamului sau în colțul camerei. În schimb, poți așeza patul în mijlocul camerei, iar dacă ai o cameră mică, optează pentru o canapea extensibilă.

Greșeli în amenajarea livingului

Având în vedere faptul că în living îți petreci cea mai mare parte a zilei, ar fi bine să nu faci aceste greșeli atunci când vorbim despre decorarea acestuia:

  • Nu poziționa tablourile prea sus. Acestea trebuie sa fie la nivelul privirii, pentru a putea fi admirate.
  • De asemenea, nu încărca prea mult pereții, ci decorează doar cu 2-3 tablouri.
  • Nu decora în exces. Prea multe obiecte nu vor permite spațiului să respire.
  • Ar fi bine să nu aranjezi mobila la perete, ci să umpli și spațiul din mijlocul camerei.
  • O altă greșeală des întâlnită constă în sursele de iluminat insuficiente. Astfel, o singură lumină care atârnă de tavan nu este suficientă, ci ai nevoie de mai multe corpuri de iluminat pentru momentul nopții.
  • Ai grijă la covor! Acesta trebuie să aibă o dimensiune medie, să ajungă până la picioarele canapelei și a fotoliilor, iar cromatic poate fi chiar un punct central al sufrageriei.

Greșeli în amenajarea bucătăriei

Atunci când vorbim despre amenajarea și decorarea bucătăriei, ne gândim în primul rând la funcționalitate. Astfel:

  • Ar fi bine să ai o lumină foarte bună. De evitat este lumina albă, care oferă un aer rece camerei, cât și cea colorată. În schimb, apelează la becuri cu lumină galbenă, ce transmit căldură.
  • Nu alege piese de mobilier prea mari sau prea mici, căci vor crea dezechilibru. Așadar, dacă vrei să amenajezi o bucătărie mică, folosește mobilier bine compartimentat pentru a salva cât mai mult din spațiu.
  • Nu pune accent pe perfecțiune, ci pe funcționalitate.

Orice persoană care decorează locuința se confruntă cu unele mici greșeli. Greșelile mari pot fi însă evitate, cu un plan pus la punct și un buget bine calculat.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.