Luna iunie este perioada în care ne bucurăm din belșug de savoarea căpșunilor. Pline de vitamine, acestea sunt indicate spre a fi consumate în special de către femeile însărcinate. Motivul este simplu: o viitoare mămică trebuie să profite din plin de toate beneficiile oferite de fructele și legumele de sezon, iar căpșunile sunt ideale în perioada verii.
Iată de ce e bine să consumi căpșuni în timpul sarcinii!
Specialiștii susțin că o femeie însărcinată nu trebuie să evite căpșunile ci, din contra, să le consume pentru a beneficia de nutrienții care se conțin în acestea, atât de necesari mamei și fătului în cele nouă luni. Totuși, este foarte important să se acorde o atenție deosebită cantității consumate, căci căpșunile conțin o cantitate mare de zahăr, iar consumate în exces, ar putea face mai mult rău decât bine. O femeie însărcinată poate consuma până la 200 de grame de căpșuni pe zi.
Totuși, care este problema?
Teama cu privire la consumul de căpșuni în sarcină, își are temeiul în faptul că majoritatea acestora ar putea conține pesticide, care afectează negativ organismul uman. Chiar și așa, pentru a te bucura de acestea, cumpără-le de la producători autorizați, din surse sigure. De asemenea, poți îndepărta pesticidele și cu ajutorul apei cu bicarbonat de sodiu, în care să lași căpșunile pentru câteva minute.
E bine de știut că există câteva situații în care se recomandă evitarea consumului de căpșuni:
- Dacă ești alergică sau membrii familiei tale sunt alergici la căpșuni
- Dacă, după consumul acestora, îți apar eczeme pe piele
- Dacă îți cauzează dureri de burtă, greață sau diaree
- Dacă nu cunoști sursa de proveniență a acestora
- Dacă nu îți place cum arată la exterior sau gustul acestora
În ciuda faptului că aceste fructe ar putea conține chimicale, totuși acestea au o mulțime de beneficii:
- Sunt o sursă bogată de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și încetinește procesul de îmbătrânire.
- Datorită conținutului mare de fier, ajută la dezvoltarea sistemului nervos al fătului și previne anemia.
- Datorită conținutului de fier, potasiu și mangan, căpșunile mai ajută la buna funcționare a inimii.
- Vitamina A și E din componența căpșunelor oferă pielii un aspect radiant, dar și ajută la dezvoltarea oaselor, dinților, ochilor.
- Acidul folic previne nașterea prematură.
Ține cont de sfaturile de mai sus și bucură-te de aceste fructe-minune ale verii!
Sursa foto – Unsplash