Durerile de cap la copii – ce trebuie să cunoască părinții

Fiecare persoană s-a confruntat în copilărie cu durerile de cap. Deși nu sunt frecvente, acestea pot semnala probleme destul de serioase, de aceea nu trebuie ignorate. Durerile de cap la copii se pot manifesta chiar de la naștere și sunt uneori cauza plânsului de neconsolat la bebeluși. Totuși, chiar dacă aceste dureri îi sperie pe părinți, rareori sunt un semn al unei boli grave.

Află din acest articol totul despre durerile de cap la copii și când e cazul să îți faci griji în această privință!

Durerile de cap sunt clasificate în două categorii:

Secundare – sunt cauzate de altceva, cum ar fi o răceală, o sinuzită, un cucui, o tumoare sau pot fi efect advers al unor medicamente. De obicei, acestea sunt cele mai frecvente la copii.

Primare – nu sunt provocate de alte afecțiuni. Acestea sunt pur și simplu dureri de cap și atât, vin și trec. Uneori pot fi însoțite de sensibilitate la lumină sau zgomot, vărsături sau stări de greață.

În cazul copiilor, durerile de cap mai sunt cauzate și de tensiune. În această situație, simptomele sunt asemănătoare cu cele ale migrenelor și pot fi provocate de stres.

De asemenea, durerile de cap pot apărea dacă scade glicemia, dacă celor mici le este foame sau sunt deshidratați.

Ce e de făcut

Cel mai bun tratament împotriva durerilor de cap este prevenirea lor. Astfel, somnul suficient, alimentația corectă și reducerea stresului, pot ajuta de cele mai multe ori la prevenirea apariției durerilor.

Pentru ameliorarea durerilor, copiii trebuie să se odihnească într-o cameră întunecată, fără televizor sau telefon.

De asemenea, dacă cei mici au dureri de cap frecvente, e necesar un jurnal al acestora, care poate fi foarte util pentru medici și îi ajută să înțeleagă care este cauza și ce tratament să indice.

Trebuie să notezi:

  • Când apar
  • Durata acestora
  • Intensitatea acestora
  • Alte simptome

Pentru prevenire, copiii nu ar trebui să consume alimente care provoacă durerile de cap, cum ar fi cele care conțin cofeină.

Acest articol nu înlocuiește sfatul medicului, de aceea, dacă cei mici se confruntă cu dureri de cap, adresați-vă unui medic!

Sănătate multă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.