Activități de familie pentru ultimul weekend din această primăvară

Ultimul weekend din această primăvară promite a fi unul cu mult soare și voie bună. Deoarece e și sfârșitul anului școlar, copiii sunt mai liberi, mai liniștiți și gata de a petrece mai mult timp cu familia. Ideale pentru aceste zile sunt discuțiile de suflet, jocurile de societate, plimbările și descoperirile de locuri frumoase.

Iată câteva activități de familie pentru ultimul weekend din această primăvară, pe care să le faceți și astfel să creați momente de care să vă amintiți cu drag atunci când copiii vor fi plecați în vacanță!

Organizați o ședință foto

Pentru a organiza o ședință foto în familie, nu e nevoie să angajați un fotograf profesionist. Cu siguranță aveți un telefon care face fotografii calitative. Găsiți câteva locuri drăguțe, schimbați câteva outfituri, luați cu voi niște gustări pentru picnic și, în sânul naturii, faceți o ședință foto de neuitat.

Grădinăriți

Grădinăritul este un moment extraordinar de conectare cu familia și cu natura. Dacă stați la curte, treziți-vă dimineața mai devreme și îngrijiți grădina. Copiii pot fi de mare ajutor dacă sunt implicați în aceste treburi. Fie pot rupe ierburile nefolositoare, fie pot plivi prin grădină sau chiar pot stropi florile. Iar dacă stați la bloc, organizați o zi de îngrijit plantele de cameră.

Faceți ordine în garderobă

Dacă tot e weekend și vin căldurile, ce ziceți de o curățenie în garderobă? Dați la o parte hainele călduroase și păstrați-le pentru perioada rece a anului și puneți la vedere hainele de vară. Dacă nu veți purta unele haine care sunt încă în stare bună, pregătiți câteva punguțe pentru donat. Cu siguranță cineva se va bucura de ele. Copiii vor și tare încântați să participe la acest proces!

Completați un chestionar la final de an școlar

Dacă aveți copii care învață la școală, adoptați o nouă tradiție – aceea de a completa la sfârșitul fiecărui an de învățământ un chestionar. Fie stabiliți împreună întrebările, fie le pregătiți voi, maturii, dar e o modalitate interesantă de a-i face pe copii să-și amintească despre cum a fost anul școlar, ce le-a plăcut, ce au învățat nou, ce dorințe au. În plus, peste ani, va fi frumos să recitească și să vadă cât de mult s-au dezvoltat.

Invitați acasă prietenii copiilor

Deoarece vacanța vine cu mersul al tabără sau la bunici, iar copii nu-și vor vedea mult timp prietenii, organizați o întâlnire între aceștia, la care să luați parte și voi, pentru a-i cunoaște mai bine. Le puteți propune diverse jocuri de masă, gustări sănătoase și teme de discuție, astfel încât această întâlnire să fie una memorabilă.

Voi ce alte idei de activități pentru acest weekend aveți?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.