Cum decorezi casa pentru vară. Sfaturi utile și idei creative

Vara e tot mai aproape, iar soarele și căldura îndeamnă la schimbări nu doar în garderobă, ci și în locuință. Decorarea casei pentru anotimpul cald poate fi o ocupație destul de relaxantă dacă nu pui prea multă presiune și încerci să faci rai din ce ai. Nu e nevoie să zugrăvești sau să cumperi mobilier nou, ci doar să adaugi câteva elemente de decor, care să aducă vara în locuință.

Iată câteva idei creative, dar și sfaturi utile care te vor ajuta să îți decorezi casa pentru vară!

  • Designerii susțin că vara în locuință trebuie să predomine culoarea galben, bej, orange, portocaliu și roșu.
  • Atunci când vrei să schimbi atmosfera din casă, încăperea care poate suferi cele mai multe modificări este livingul.
  • Pentru a deschide și mai mult culorile indicate mai sus, specialiștii recomandă utilizarea albului, în combinație cu cele enumerate mai sus.
  • De asemenea, mici schimbări poți face și în curte sau pe terasă. O masă în nuanțe de bleu sau albastru, te vor duce cu gândul la mare, iar dacă mai amenajezi și o piscină, atunci efectul este garantat. Pentru a decora, ai nevoie de șezlonguri, scaune, huse, măsuțe în nuanțe neutre, alb sau crem.

citește și: Mame de pe Instagram, care promovează joaca împreună cu copiii

De reținut!

  • Pentru a aduce și mai multă lumină în locuință, poți renunța la draperii și perdele, pe să le schimbăm cu unele transparente și vaporoase.
  • De asemenea, dacă îți dorești o casă răcoroasă, renunță la covoare. Acestea, pe lângă faptul că absorb foarte mult praf, mai și sunt călduroase. Se vor potrivi perfect la toamnă!
  • Plantele sunt și ele un element decorativ care nu trebuie să lipsească din casă în această vară. Cele mai potrivite sunt plantele agățătoare, care fie vor decora peretele, fie grilajele.
  • Dacă iubești stilul rustic, în această vară folosește elemente din teracotă și ceramică. Ideale în acest sens sunt ghivecele, care pot fi puse atât în interior, cât și pe balcon sau terasă.
  • De asemenea, în perioada verii, designerii recomandă decorațiunile cu fluturi. Deși poate părea o alegere copilărească, dacă sunt aleși cu gust, fluturii vor arăta frumos în orice locuință. Un tablou cu fluture, într-un decor minimalist, va fi un element natural extrem de chic.
  • Iuta și ratanul sunt texturile ideale pentru vară. Poți combina un covor de iută cu mici obiecte din ratan, pentru a te simți ca într-o cabană de pe malul mării.

Iată câteva imagini din care să te inspiri pentru a-ți decora locuința în această vară!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.