Mame de pe Instagram, care promovează joaca împreună cu copiii

Fiecare mămică își dorește să-și vadă copilul fericit. Îmbrățișările, giugiulelile și joaca sunt o metodă excelentă de a aduce zâmbetul pe buzele celor mici. Pe rețelele de socializare, mai multe mămici au decis să-și dezvolte paginile în această direcție. Astfel, acestea promovează joaca împreună cu copiii și vin cu idei de activități pe care oricine le poate face, fără a folosi jucării scumpe din magazine sau tehnici sofisticate. E nevoie de dăruire și de dorință de a-i ajuta pe micuți să-și dezvolte diverse abilități și de a petrece împreună cu ei timp de calitate, chiar de la naștere.

Iată câteva conturi de Instagram ale unor mame din Moldova, care promovează joaca împreună cu copiii!

Natalia Madan/ Planeta Mami

Fiind cunoscută pentru blogul său, Planeta Mami, Natalia împarte cu cititorii săi, dar și cu urmăritorii de pe Instagram, idei de activități pentru copiii de toate vârstele. Fiind mamă de băiat adolescent, aceasta abordează și subiecte la acest capitol. Iar împreună cu fiica sa Adelina, face diverse activități, fiind o sursă de inspirație și pentru alte mămici. „Blogul Planeta Mami este despre jocurile și experimentele pe care le organizez copiilor mei, despre alimentație echilibrată și gustări sănătoase care să-i ademenească chiar și pe cei mai mofturoși la mâncare, despre experiența unui părinte care alege calea blândă de a-și crească copiii, despre conectare părinte-copil și despre lecții pe care le învățăm. Îmi place să le ofer un mediu care să le satisfacă curiozitatea şi să ofere stimuli de a învăţa şi a crea. Sunt bucuroasă să pot împărtăşi colecţia de idei părinţilor care îşi doresc o organizare mai coerentă a timpul de joacă. Cred că anume joaca este cea mai eficientă modalitate prin care copiii au libertatea să experimenteze, să înveţe şi să-şi exprime emoțiile. Și sunt convinsă că joaca este cea mai eficientă cale spre o conexiune mai puternică între copil și părinte„, susține Natalia. Astfel, pe blogul, dar și pe profilul de Instagram Planeta Mami, vei găsi diverse jocuri care să-i țină ocupați pe cei mici și mari, jocuri active în aer liber, activităţi pentru dezvoltarea motricității fine, activităţi senzoriale, experimente știintifice captivante pentru toate vârstele, jocuri distractive pe care le poţi folosi la petreceri, pentru un grup de copii sau în familie.

Jocuri – Activități – Creații (cream_jucam_invatam)

Valeria, mămica lui Robert vine zilnic cu idei de activități pentru copii. Sunt idei simple, ieftine și ușor de realizat. Aceasta și-a propus să descopere lumea înconjurătoare, împreună cu băiețelul său, prin joc și distracție. „Odată cu nașterea haiducului Robert, mi-am descoperit și o nouă pasiune – pregătirea activităților. A început din plictiseală, pentru că nu știam ce să fac cu bebe toată ziua, iar el nu stătea singur„, scria Valeria în prima sa postare pe Instagram. Aceasta a înțeles cât de mult îi place să citească, să se documenteze la acest subiect și să pregătească diverse coșuri cu obiecte de descoperit, tăvițe cu activități, ocazii de joacă și oportunități de a învăța ceva nou. Astfel, pe pagina ei vei găsi o mulțime de idei de jocuri și informații utile despre creșterea și dezvoltarea copiilor.

Suntmama.blog/ Anna Casian-Musteață

Blogul Sunt Mamă a apărut ca o dorință a Annei de a împărtăși cu alți părinți din experiența pe care o trăiește alături de copiii săi. Odată cu nașterea și creșterea celor trei copii, aceasta și-a dezvoltat pagina de Instagram în jurul cărților și a activităților pentru mic și mare. Aici găsești totul despre și pentru mame. Acordă întreaga atenție familiei și copiilor, dar și  propune cititorilor rețete culinare, lecții de handmade și recenzii de carte. Anna este îndrăgostită de micuții ei și vrea să-și împărtășească această bucurie și cu urmăritorii. Astfel, pe profilul ei vei găsi idei de activități atât pentru bebeluși, cât și pentru copiii de 6-8 ani și mai mult.

Violeta Dogotari-Dascal/ vio_worldart

Mămica Gloriei și a lui David, Violeta le organizează zilnic diverse activități și jocuri. „Te inspirăm cu creativitatea mea și a copiilor, căci organizăm activități, compoziții și alte proiecte handmade. Nu vei mai zice COPIII SE PLICTISESC„, promite Violeta. Și pe bună dreptate, căci propune activități simple, captivante, creative și cu cerințe potrivite nivelului de dezvoltare al fiecărui copil. Dacă îți dorești și tu să redescoperi lumea prin ochii copiilor, de la vio_worldart vei afla cum să o faci!

Dorina Ghenciu

Pasionată de cărți și călătorii, de când a devenit mămică, Dorina și-a dezvoltat o nouă pasiune – aceea de a-i organiza băiețelului său activități cât mai diverse și educative. „David e un copil atât de senin, vesel și cuminte, încât am impresia că savurează fiecare activitate alături de noi. Ador activitățile senzoriale mai mult ca el, mai ales procesul de pregătire. Iar cel mai mult, îmi place să-i urmăresc reacțiile și mimicile atunci când explorează„, scria Dorina în primele sale postări din rolul de mămică. Și de atunci multe s-au schimbat, însă David a rămas la fel de curios și gata să descopere lumea. Astfel, pe pagina Dorinei, vei găsi atât idei de activități pentru copii, cât și alte informații interesante și utile.

Linakimira

Deși e o pagină nouă pe Instagram, aici vei găsi zilnic idei de activități pe care să le faci cu copiii.  Mămică de trei copilași, autoarea acestei pagini împarte cu urmăritorii săi momentele frumoase și propune jocuri și activități simple, cu materiale ce pot fi găsite prin casă, cu minim efort și investiții, dar cu maxime emoții pozitive și amintiri.

Tu ce alte mame active cunoști, care se joacă zilnic cu copiii lor și promovează parentingul cu blândețe?

Menționăm că numele sunt aranjate aleatoriu și nu prezintă un clasament. Fiecare mămică are un rol important și este o sursă de informații pentru alți părinți.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.