De ce e bine să ai mereu flori proaspete în casă

Florile de primăvară aduc cu ele gingășie și pace, lumină și culoare. În general, florile ne fac să zâmbind și să ne simțim bine, având un impact major asupra stării noastre de bine. Prezența florilor în casă sau la birou, ne ajută să ne relaxăm, iar psihologii susțin că acestea chiar îmbunătățesc performanțele cognitive și reduc senzația de durere și stres.

Florile proaspete curăță aerul

Unele flori pot să filtreze și să curățe aerul din locuință. Narcisele, de exemplu, ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din aer și pot îmbunătăți odihna pe timpul nopții, deoarece produc cantități mari de oxigen. Lalele contribuie și ele la îmbunătățirea stării de spirit și la menținerea unei atmosfere relaxante, datorită puterilor lor aromaterapeutice.

Florile luminează casa

Dacă ai o locuință în care e puțină lumină și razele soarelui ajung mai greu, e bine să ai mereu flori proaspete în ea. Acestea vor lumina casa și vor aduce mai multă culoare. Un buchet de lalele multicolore este tot de ce ai nevoie în acest sens!

Completează designul interior

După o iarnă posomorâtă, simțim cu toții nevoia unei schimbări în locuință. Nu e nevoie să cumpărăm mobilier nou sau să începem a zugrăvi. Ne vin în ajutor florile de primăvară, care pot completa perfect și chiar pot schimba designul încăperilor.

Ne ajută să fim mai productivi

Pentru cei dintre noi care și în această primăvară vor lucra de acasă, prezența unui buchet elegant, plin de culoare, va transforma în bine biroul. Florile proaspete cresc nivelul concentrării, ne face mai productivi și vom constata că ne găsim ideile și solutiile mai ușor decât înainte.

Sunt o sursă de energie

Indiferent de cât de nereușită e ziua, atunci când vedem un buchet de flori, ne înveselim. Acestea prezintă o sursă de energie, mai ales dacă vorbim despre lalele, zambile sau lăcrămioare, care ne bucură și simțul olfactiv.

E de la sine înțeles că florile proaspete păstrate în vaze au darul de a revitaliza locuinţa şi de a ridica moralul celor din apropierea lor. Cu cât le acordăm mai multă atenţie acestora, cu atât mai mult vor rezista. Din acest motiv, este important să le schimbăm zilnic apa, să punem doar apă călduță și în ea să adăugăm două lingurițe de zahăr. Astfel, florile vor rămâne proaspete mai mult timp.

Tu cât de des ai flori proaspete în casă?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.