3 rețete cu pește pentru mesele copiilor

Peștele este un aliment care nu trebuie să lipsească din dieta copiilor. Odată cu începerea diversificării, peștele este oferit bebelușilor, fiind o sursă bună de proteine și fosfor. Pediatria clasică recomandă introducerea peștelui în alimentație începând cu vârsta de 8-9 luni, însă în țările nordice acesta este introdus de la 6 luni chiar.

Care este peștele potrivit pentru copii

Când introduci peștele în alimentația copilului, alege o specie cu carne albă. Acestea reduc riscul apariției alergiilor și sunt mai ușor de digerat. Păstrăvul, șalăul, știuca sau somnul, bibanul, heringul, plătica sau dorada, cumpărate din locuri sigure, sunt variante potrivite pentru copii.

citește și: Trei rețete delicioase pentru acest weekend

3 rețete cu pește pentru mesele copiilor

PIURE DE PEȘTE CU LEGUME

Ingrediente necesare: pește, morcov, cartof, ulei de măsline

Cum se prepară: Pentru început, spală peștele bine și fierbe-l timp de 15 minute, apoi scoate-l din cratiță. În aceeași apă, fierbe legumele. Pasează prin blender peștele și legumele și adaugă un pic de ulei de măsline, lapte matern sau lapte formulă, pentru a crește valoarea nutrițională a piureului.

citește și: Rețete de salate simple și ușoare, potrivite pentru iarnă

DORADA LA CUPTOR

Ingrediente necesare: dorada, ulei de măsline, mălai și condimente (dacă cel mic le acceptă)

Cum se prepară: Curăță de solzi și spală bine peștele, apoi condimentează bine pe toate părțile. Stropește cu un pic de ulei de măsline și lasă la marinat pentru jumătate de oră. Dă apoi peștele la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute, învelit cu foaie de copt. Apoi, înlătură foaia și mai lasă încă 15 minute să se rumenească.

citește și: Ce să mănânci a doua zi după o cină copioasă

BUDINCĂ DE PEȘTE

Ingrediente necesare: cartofi, pește, ulei de măsline

Cum se prepară: Din cartofi, prepară un piure. În apa în care au fiert cartofii, fierbe peștele, apoi rupe-l bucăți mici și amestecă-l cu piureul. Adaugă un pic de ulei de măsline și pune piureul într-o tavă. Dă tava la cuptor pentru 10minute.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.