Rețete de salate simple și ușoare, potrivite pentru iarnă

Iarna organismul nostru are nevoie de mai multe vitamine și minerale. Pentru că în anotimpul rece obișnuim să mâncăm mai mult salate din conserve, pregătite de cu toamnă, totuși avem nevoie și de salatele proaspete, pentru mai multă energie.

Azi îți propunem câteva rețete de salate, care se prepară rapid și sunt delicioase.

Salată din varză, morcov, ceapă roșie și ardei

Această salată este ca un caleidoscop – multicoloră și plină de vitamine. Dacă nu preferi ardeii, îi poți lăsa deoparte, căci va fi la fel de delicioasă. Adaugă un pic de suc de lămâie, sare și o lingură de ulei vegetal, las-o 5 minute pentru ca varza să absoarbă uleiul și savureaz-o apoi cu plăcere!

Salată din conopidă, morcov, ardei gras, usturoi și praz

Și această salată este extrem de savuroasă și vine ca o bombă de vitamine. Tot ce trebuie să faci este să speli bine legumele, apoi să rupi conopida în bucățele. Dă prin răzătoare morcovul, iar ardeiul și prazul taie-le cubulețe. Separat, amestecă usturoiul pisat cu un pic de sare și ulei vegetal și toarnă sosul obținut peste legume. Mănâncă cu plăcere!

Salată de fasole cu morcov

Dacă iubești fasolele, află că le poți folosi și în salate. Fierbe-le bine, însă ai grijă ca bobul să rămână întreg. Amestecă-le apoi cu morcov dat prin răzătoare și cu ceapă roșie tăiată peștișori. Fă un sos din ulei, sare, piper negru, un pic de suc de lămâie și usturoi pisat și toarnă-l peste restul salatei. Va fi delicioasă!

Salată de vinete cu usturoi

Cu siguranță ai în congelator vânătă coaptă, pregătită de cu toamnă. O poți folosi la prepararea unei salate extrem de gustoase. Tot ce trebuie să faci este să amesteci vinetele cu usturoi pisat, câteva roșii (opțional) și un pic c de ceapă tocată mărunt. Asezonează cu sare și ulei și servește pe felii de pâine prăjită.

Salată de fructe

Pentru această salată poți folosi aproape orice fruct. Ai grijă să nu adaugi zahăr, însă pentru un plus de dulceață poți adăuga o linguriță de miere și câțiva fulgi de nucă de cocos.

Sfat: Indiferent de salata pe care o faci, amestecă toate ingredientele înainte de a fi servită. În mod contrar, acestea nu vor mai fi la fel de savuroase.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.