Ce presupune dieta de eliminare și când este recomandată

În ultima perioadă, dietele sunt la mare căutare. Toate femeile își doresc să afle secretul care să le ajute să rămână mereu suple și sănătoase, dar în același timp să poată mânca oricând, orice produs. Dar există unele diete recomandate de specialiști, pentru anumite categorii de persoane. Una dintre acestea este dieta de eliminare.

Ce este dieta de eliminare

Dieta de eliminare presupune eliminarea din dietă, pe un anumit termen, a unor alimente pe care organismul nu le poate tolera. Aceste alimente sunt mai târziu reintroduse, pe rând, urmărindu-se eventuale simptome de reacție. Clare Mills, șeful echipei de cercetare a alergiilor de la Institutul de Cercetări Alimentare susține că cea mai bună modalitate de diagnosticare a alergiilor alimentare este consumul produselor la care se suspectează o alergie și așteptarea posibilelor efecte. Acesta este și principiul de funcționare a dietei de eliminare.

Cui îi este indicată dieta

Dieta prin eliminare este indicată persoanelor sensibile la anumite alimente sau care au intoleranță. Astfel, acestea identifică alimentele care contribuie la simptome. O dietă de eliminare poate ameliora simptome precum balonare, flatulență, diaree, constipație sau greață.

Cât timp se ține o astfel de dietă

Potrivit cercetării și educației asupra alergiilor alimentare, dieta de eliminare se menține doar câteva săptămâni. Aceasta NU este recomandată ca dietă de slăbire sau detoxifiere! După ce sunt identificate alimentele care nu sunt tolerate de organism, acesta este eliminat din dietă pentru a preveni simptomele incomode. Mai apoi, după ceva timp, alimentul este reintrodus.

IMPORTANT! Înainte de a începe o dietă de eliminare, discută cu medicul. Dieta trebuie întotdeauna monitorizată de acesta și nu trebuie urmată doar o zi sau două. Pentru a obține cele mai bune rezultate, urmează o dietă de eliminare timp de cel puțin câteva săptămâni sau pe o perioadă de timp recomandată de medic.

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.