Cele mai frumoase 5 cărți cu povești pentru copii

Poveștile sunt nelipsite din viața copiilor. Acestea ocupă un rol important în creșterea și dezvoltarea micuților. În timpul lecturii, copiii petrec timp de calitate cu părinții, iar dacă sunt mai mari – se relaxează citind. De asemenea, aceștia mai și învață din basme și povești diverse lecții de viață, iar eroii pot deveni modele de urmat sau, din contra, de ignorat.

Iată cele mai frumoase 5 cărți cu povești pentru copii, pe care să le citești celor mici!

Cele mai frumoase povești pentru copii. Colecția de Aur (Editura Arc)

Este o carte minunată cu ilustrații splendide și cu personaje memorabile, care îl vor însoți pe copil în uimitoarea lume a fabulelor și a basmelor. În acest volum, cel mic va descoperi 18 texte fermecătoare. Unele sunt cunoscute de toți copiii, pe altele însă le va auzi sau citi prima oară.

Te iubesc orice-ai face de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cartea povestește despre experimentele făcute de Ema, o fetiță curajoasă și curioasă, care îi dă mamei mari bătăi de cap. Toate experimentele Ema le face pentru a se asigura că mama o iubește, indiferent de acțiunile sale. Povestea include și dialoguri drăguțe, dar și ilustrații superbe. Este o carte perfectă pentru conectarea cu copilul.

Povești cu Bobiță și Buburuză

Cărțile cu povești despre Bobiță și Buburuză sunt îndrăgite de copiii din întreaga lume. Alături de Fulgușor și Baltazar, cei doi prieteni petrec momente de neuitat. Cu ajutorul acestor cărți copilul învață despre importanța prieteniei.

citește și: DE CE SUNT IMPORTANTE POVEȘTILE

Împărăția lui Ciuboțel de Spiridon Vangheli

Spiridon Vangheli, scriitorul îndrăgit al copiilor din Republica Moldova, a scris una dintre cele mai frumoase povești pentru copii – „Împărăția lui Ciuboțel”. Copiii vor intra în împărăţia lui Ciuboţel, împreună cu moş Dalbu şi mătuşa Dalba, cu piticul de la moară, cu oul de lună, cu băiatul cu trei ochi, cu Ghiocica, cu sora soarelui, cu cocostârcul Haralamb şi cu Ciuboplanul.

Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery

Micul Prinț este una dintre cele mai frumoase povești pentru copiii de toate vârstele. Alături de personajele poveștii, copiii învață despre cât de important este să apreciezi ceea ce ai, să fii responsabil și să petreci timpul cu cei care contează cu adevărat în viața ta.

Tu ce alte cărți cu povești pentru copii recomanzi?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.