4 cărți despre animale pe care să le citească cei mici

Dragostea față de animale și de mediul înconjurător se cultivă din fragedă copilărie. Putem face acest lucru prin propriul exemplu, dar și cu ajutorul cărților tematice, care le povestesc celor mici despre cât de important este să ocrotim natura, să avem grijă de spațiul în care locuim, dar și să iubim viețuitoarelor.

Iată 4 cărți despre animale pe care să le citească cei mici în această vacanță pentru a cunoaște mai multe despre prietenii necuvântători!

Colț Alb de Jack London

„Colț Alb” spune povestea unui animal care este un sfert câine și trei sferturi lup. Acesta are o viață grea după ce este despărțit de mama sa. La început este câine de sanie al unui indian. Mai apoi devine câine de luptă al unui om dement, lucru care l-a făcut extrem de sălbatice. Din fericire, la finalul vieţii ajunge în mâinile unui om foarte bun și află în sfârșit că nu toți oamenii sunt răi și că unii dintre ei pot oferi multă dragoste, afecțiune și bunătate.

Tarzan din neamul maimuțelor de Edgar Rice Burroughs

Copiii îl cunosc pe Tarzan din desenele animate, însă dacă citesc cărțile află mult mai multe informații interesante. Autorul acestei serii ne povestește nu doar despre Tarzan, ci ne arată și cât de frumos pot locui oamenii și viețuitoarele împreună pentru a trai toți în armonie.

Jurnalul unui câine poznaș de James Petterson

Cartea spune o poveste amuzantă scrisă din perspectiva unui câine. Aceasta prezintă viața obișnuită a celui mai bun prieten al omului: cum protejează curtea de păsări și ratoni, cum adulmecă pe stradă, cum apără cotețul și multe alte aventuri HAMtastice! Viața de cățel nu e întotdeauna simplă, dar nu e nici plictisitoare – asta vor înțelege copiii după ce vor citi povestea.

Cartea cu Apolodor de Gellu Naum

Apolodor este poate cel mai călător pinguin din lume. Cărțile cu povești în versuri, care spun istoria acestuia îi fac pe copii să îndrăgească lectura, pinguinii și aventurile. Aceste cărți sunt unele dintre cele mai frumoase opere literare românești cu animale. Un poem de o mare inventivitate, cu niveluri şi chei de lectură diferite, o carte de aventuri, dar şi o carte despre literatură, cu un narator când ingenuu, când pus pe şotii, cu un personaj ba curajos, ba nu prea, cu un mesaj satirico-politic, dar şi cu unul profund uman, vorbind atât pe înţelesul copiilor, cât şi, prin frumoase subînţelesuri, cu cititorul adult, devenit colaborator al poetului.

Copiii tăi ce alte cărți despre animale citesc?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.