Trei supe calde pentru zilele reci de iarnă

În zilele friguroase de iarnă, tot ce-ți dorești atunci când intri în casă, este un bol cu supă caldă. Supa, pe lângă faptul că te încălzește, are ai numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă o prepari din legume, aceasta va aduce doza necesară de vitamine, te va ajuta să scapi de constipație și chiar poate fi un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus.

Iată trei supe calde pentru zilele reci de iarnă!

Supă cremă de conopidă

Iarna conopida e delicioasă! Gustul sau amplu și bogat și texturi cremoasă te fac să mai ceri o porție. Pentru a o prepara ai nevoie de: o conopidă, un morcov, o ceapă, usturoi, doi cartofi, frunze de țelină, ulei, apă sau supă de pui, sare, piper. Spală legumele, toacă-le și călește-le un pic în ulei. Adaugă condimentele și apa sau supa de pui. Potrivește cu sare și lasă să fiarbă. Pasează apoi legumele cu ajutorul unui blender și mai lasă să fiarbă 5 minute. Garnisește cu parmezan sau cașcaval ras.

Supă cremă de ciuperci

Pentru a face această supă, ai nevoie de jumătate de kilogram de ciuperci, o ceapă, unt, ulei de măsline, supă de pui sau apă, faină, sare, piper, smântână, ceapă verde. Toacă fin ciupercile și ceapa și călește-le în unt și ulei. Adaugă apoi un pic de făină și amestecă bine, după care adaugă apa sau supa de pui. Lasă să fiarbă bine, apoi pasează cu blenderul și mai lasă la fiert 5 minute. Adaugă smântână și amestecă. Potrivește gustul cu sare și garnisește cu ceapă verde tocată.

Supă cremă de cartofi dulci

Cartofii dulci sunt la ordinea zilei în timpul iernii. Pentru a face o supă cremă delicioasă, ai nevoie de: 3 cartofi dulci mari, 2 cartofi simpli, o ceapă, usturoi, o linguriță de boia dulce, piper negru, apă, sare, piper negru măcinat, cimbru tocat, crutoane sau semințe de dovleac prăjite. Călește legumele timp de 30 de minute. Adaugă apa și potrivește cu sare, apoi lasă la fiert 5 minute. Pasează compoziția și mai lasă să fiarbă un pic. Servește cu pâine prăjită, crutoane sau semințe de dovleac prăjite.

Aceste supe te vor ajuta să faci mai calde zilele friguroase de iarnă. Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.