3 filme animate, pe care să le vizionezi cu copiii

Timpul petrecut în familie e cel mai prețios, iar copiii își amintesc cu drag aceste clipe. Dacă vă jucați împreună, faceți diverse activități handmade, citiți, dansați sau cântați, iar la un moment dat copilul cere altceva, propune-i un film animat. E și acesta un mod de a petrece timpul frumos, mai cu seamă dacă pe parcursul filmului vii și cu explicații sau la final, discutați pe baza acestuia. În cazul în care cel mic are voie să stea în fața unui ecran doar câteva minute, puteți viziona filmul mai multe zile.

Iată 3 filme animate de care să vă bucurați!

Ferdinand

Eroul principal al desenului animat este un taur pe nume Ferdinand, care oferă copiilor adevărate lecții de viață: să iubească și să ocrotească natura, să nu se certe cu semenii, să iubească pe toți, să aibă încredere în forțele proprii și să încerce să schimbe lumea, dacă asta stă în puterile lor. Pentru că Ferdinand a reușit s-o schimbe și să pună capăt luptelor cu tauri.

Întors pe dos

La fel ca noi toți, Riley este condusă de emoţiile sale – Bucurie, Frică, Furie, Dezgust şi Tristețe. Emoţiile locuiesc în Headquarters, centrul de control din mintea lui Riley, de unde ele încearcă să o sfătuiască în viaţa de zi cu zi. Pe măsură ce Riley şi emoţiile sale se străduiesc să se adapteze la o nouă viaţă în San Francisco, în Headquarters apare dezordinea. Cu toate că Joy, principala şi cea mai importantă emoţie a lui Riley, încearcă să păstreze o atitudine pozitivă, emoţiile nu cad de acord în privinţa modului cel mai bun de a se descurca într-un oraş, o casă şi o şcoală cu totul noi. Psihologii l-au aprobat ca fiind unul dintre cele mai potrivite desene pentru a fi privit cu micuții, așa că nu ezita să-l vizionezi și tu cu întreaga familie.

Balerina

Filmul prezintă aventura lui Felicie, o tânără orfană care are o singură pasiune: dansul. Alături de Victor, cel mai bun prieten al său care îşi doreşte să devină un inventator renumit, pun la cale un plan extrem de îndrăzneţ pentru a fugi din orfelinat direct la Paris, Oraşul Luminilor şi al tuturor posibilităţilor. Aventura ambițioasei Félicie începe, așadar, într-un orfelinat dintr-o zonă rurală a Franței și se continuă la Paris, în anul 1882, când putem vedea Turnul Eiffel în construcție și Opera Mare din Paris în toată splendoarea ei. Pentru că devine protejata lui Odette, fostă mare balerină, acum femeie de serviciu la operă, Félicie găsește o cale de a fi acceptată în grupa de începători din care vor fi aleși protagoniștii unui nou spectacol Spărgătorul de nuci. Urmează un carusel al emoțiilor și al antrenamentelor dure de care se ocupă Odette, care vede în mica orfană, plină de viață și de pasiune pentru dans, o învingătoare. Felicie va trebui să lupte mai mult ca niciodată, să se autodepăşească şi să înveţe din greşeli astfel încât să poată transforma în realitate cel mai nebunesc vis al său… Într-o bună zi va deveni cea mai graţioasă balerină de la Opera din Paris. Filmul îi învață pe copii să nu renunțe niciodată la visele lor și să lupte pentru realizarea acestora.

Sunt filme care oferă lecții de viață frumoase și care îi învață pe copii lucruri importante.

Vizionare plăcută!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.