De Crăciun, alături de bucatele tradiționale din carne, obișnuim să punem pe masă și salate. Din păcate, majoritatea salatelor sunt cu maioneză, însă există o mulțime de rețete în care putem folosi alte ingrediente la fel de gustoase și savuroase.
Iată 3 salate fără maioneză pentru masa de Crăciun pe stil vechi!
Salată grecească
Pentru a prepara această salată ai nevoie de:
- Ardei roșii și galbeni
- Roșii
- Castraveți proaspeți
- Ceapă roșie
- Brânză telemea sau feta
- Măsline fără sâmburi.
Taie toate ingredientele în bucăți mari, apoi amestecă-le. Pune salata pe un platou și ornează cu rondele de ceapă roșie. Înainte de servire, adaugă sosul făcut din: usturoi pisat, sare, zeamă de lămâie, piper negru și ulei de măsline. Pune apoi bucăți mari de brânză și măsline și presară cu oregano.
Salată cu pui și rodie
Pentru această salată vei avea nevoie de:
- Piept de pui fiert
- Rodie
- Ceapă
- Pătrunjel
Taie carnea de pui în bucăți mici. Ceapa, tăiată julien, călește-o puțin pe tigaie, până când se rumenește. Când este rece, pune-i peste carne, adaugă boabele de rodie și pătrunjelul. Înainte de servire, adaugă toppingul făcut din zeamă de lămâie, sare și piper.
CITEȘTE ȘI: Mic dejun de Crăciun
Salată cu varză roșie, varză pekin și portocală
Pentru această salată vei avea nevoie de:
- Varză roșie
- Varză pekin
- Portocale
- Morcov
- Mere
Taie varza în bucăți mici. Curăță apoi portocală și îndepărtează-i pielița albă, tăind pulpa în bucăți mici. Dă prin răzătoare morcovul și merele, apoi amestecă toate ingredientele. Transferă salata într-un vas, după care toarnă peste ea sosul preparat din zeamă de lămâie, sare și ulei.
Poftă bună și sărbătoare frumoasă alături de cei dragi!
Sursa foto – Unsplash