Un altfel de colind despre naștere, pe care să-l asculți de Crăciunul pe stil vechi

În ajun de Crăciun, bloggerița Anna Smolnițchi, alături de alte trei mame, a lansat un colind despre naștere. Mămicile nu au fost alese întâmplător. Toate patru sunt femei care au născut acasă, asemeni Fecioarei Maria.

Maria se preumbla” este colindul pe care îl puteți asculta în multe versiuni, cel mai des, corale, dar și în interpretarea Irinei Loghin. De astăzi, aveți la dispoziție o nouă interpretare. Eu și alte trei mămici l-am cântat din toată inima, acesta fiind manifestul nostru despre naștere„, susține Anna.

Ca să naști lin, exact ca în colindul „Maria se preumbla”, e nevoie de intimitate, liniște, semiîntuneric și căldură. În colind se povestește că Maria s-a cerut în casa unui om, la care acesta i-a spus că nu o să fie lăsată să nască în pace. Și atunci, Maria s-a dus în grajdul boilor. Era noapte, deci întuneric. Pe Maria o încălzeau boii, tot ei au încetat să rumege la rugămintea ei, ca să poată naște în liniște.

CITEȘTE ȘI: Interviu cu Anna Smolnițchi

Pentru ca o femeie să nască ușor, nu are nevoie de foarte multe, nu are nevoie de condiții de lux, de o armată de medici. Dimpotrivă, are nevoie de un cadru cât mai intim și cât mai simplu. Experiența celor trei mămici – Tatiana, Maria și Sabina, pe care le-am invitat să cânte alături de mine, demonstrează acest lucru. Toate trei au născut acasă, având și experiența nașterii la maternitate. Acum, nu fac apel să naștem doar acasă. Vreau doar să ne lăsăm inspirați de experiența lor, ca să înțelegem mecanismul nașterii naturale, nevoile mamei și ale bebelușului„, a scris Anna pe blogul său.

Colindul este dedicat tuturor oamenilor care au sau au avut tangență cu nașterea: lucrătorilor medicali, mamelor, viitoarelor mame, tăticilor, copiilor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.