Bloguri ale mamelor din Moldova, pe care să le citești în această perioadă

În ultimii ani, rețelele de socializare au luat locul tradiționalelor bloguri, însă există persoane care încă mai scriu pe ele. Unele dintre ele sunt chiar mămici și împart cu cititoarele lor cele mai frumoase, dar și mai provocatoare momente ale maternității. Deși nu sunt întotdeauna foarte active pe bloguri, totuși acestea pot fi o sursă de inspirație și de informare pentru orice părinte și în orice moment, indiferent de actualitatea articolelor.

Azi îți recomandăm 5 bloguri pe care să le citești în această perioadă și de pe care să te informezi atunci când vine vorba despre îngrijirea, creșterea și joaca împreună cu cei mici.

apostrof.md
Anna Smolnitchi este jurnalistă de profesie. În 2021 a devenit mamă d etrei copii. Pe blogul să, Anna publică articole pe teme diferite. Aceasta împărtășește cu cititoarele sale momente din viața de mamă, vine cu recomandări de locuri și locații frumoase pentru întreaga familie, descoperă oameni frumoși și scrie despre provocările maternității, promovând nașterea pe cale naturală. Recent, Anna a lansat și un canal pe YouTube, numit „Nașterea mea”.

dianaivanov.blog
La 22 de ani, Diana Ivanov a devenit de două ori mamă a 2 copii sub 2 ani, David și Mark. Blogul este locul unde mămica își împărtășește experiența sa. Aceasta scrie despre maternitate, parenting, cărți, alimentație și rețete sănătoase, minimalizăm și consumerism conștient și nu numai. „Scriu despre cum eu, împreună cu Omul meu, încercăm să creștem copii echilibrați, viitori adulți în compania cărora ne va plăcea să stăm. Aici, povestesc despre greutățile pe care le întâmpinăm, ce soluții am găsit, cum înfruntăm stereotipurile societății, ce înseamnă educația cu respect și cum să culegem roade frumoase ale investiției în copiii noștri. Te invit să mă urmărești și împreună să creștem, să găsim soluții la ce ne doare, să savurăm maternitatea și să fim acel exemplu pe care copii noștri să îl urmeze cu mândrie„, scrie Diana.

planetamami.com
Natalia Madan locuiește în Chișinău împreună cu cel mai bun prieten-soț și cu cei doi copii unici pentru ei, care îi ajută să se autodescopere și autodepășească. „Blogul Planeta Mami este despre jocurile și experimentele pe care le organizez copiilor mei, despre alimentație echilibrată și gustări sănătoase care să-i ademenească chiar și pe cei mai mofturoși la mâncare, despre experiența unui părinte care alege calea blândă de a-și crească copiii, despre conectare părinte-copil și despre lecții pe care le învățăm. Îmi place să le ofer un mediu care să le satisfacă curiozitatea şi să ofere stimuli de a învăţa şi a crea. Sunt bucuroasă să pot împărtăşi colecţia de idei părinţilor care îşi doresc o organizare mai coerentă a timpul de joacă. Cred că anume joaca este cea mai eficientă modalitate prin care copiii au libertatea să experimenteze, să înveţe şi să-şi exprime emoțiile. Și sunt convinsă că joaca este cea mai eficientă cale spre o conexiune mai puternică între copil și părinte„, susține Natalia.

suntmama.com
Anna Casian-Musteață este mămica a trei copii, alături de care învață zi de zi să fie mai bună. „În anul 2013 am devenit pentru prima dată mămică, și tot atunci am decis să-mi fac un blog, pe care să scriu despre momentele unice de care voi avea parte. L-am intitulat SUNT MAMĂ, căci asta eram și sunt – mamă a trei copii veseli, curioși și curajoși. De când au apărut ei în viața mea, învățăm împreună zi de zi să fim mai buni, să iubim mai mult, să iertăm și să ne bucurăm de fiecare descoperire„, scrie Anna. Pe blogul ei vei găsi idei de jocuri și activități pentru copiii de toate vârstele, cărți, rețete, sfaturi și recomandări.

mamaonline.md
Cristina Chiron este jurnalistă de profesie. Totodată este soție și mama lui Alex și a Ionelei. „Mamaonline.md este un jurnal cu istorii ale mele, ale copilului meu, dar și ale altor mame cu pici. Totodată, mamaonline.md este un ghid în care viitoarele sau proaspetele mămici găsesc răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, sfaturi cu privire la sarcină, sănătatea mamelor și a copiilor, oferite de specialiști calificați. Mamele plecate peste hotare împreună cu picii lor se împărtășesc cu experiențele și greutățile prin care au trecut, iar cele care au reușit să fie exemplu pentru copiii lor dar și pentru societate, ne povestesc cum se împart între familie și job„, susține Cristina.

Toate aceste bloguri prezintă o sursă de informare și inspirație pentru multe mămici, însă atunci când vine vorba de diverse boli sau afecțiuni ale copilului sau ale mamei, este indicat să te adresezi la un medic.

Tu ce alte bloguri și. moldovenii citești și recomanzi?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.