Trei ceaiuri indicate femeilor. De ce să le consumi și tu

Ceaiurile au fost folosite din cele mai vechi timpuri drept remedii naturiste. În prezent, ceaiul a devenit o metodă de relaxare, dar și un ritual. Consumate necorespunzător și alese fără atenție, acestea însă pot face mai mult rău decât bine. Astfel, există unele ceaiuri speciale, pe care fiecare femeie ar trebui să le consume, pentru a beneficia de toate proprietățile acestora și a se bucura de o sănătate de fier.

Toate femeile trebuie să știe că anumite ceaiuri o ajută să își protejeze sănătatea aparatului reproductiv, să nu mai sufere de crampe sau alte dureri menstruale.

Ceaiul de coada calului, coada șoricelului și zmeură
Pentru ca efectul să fie mai intens, este recomandat să se opteze pentru plante vrac. Acestea se adaugă în apă clocotită, în părți egale. Din acest ceai se consumă zilnic câte trei căni, în cazul în care o femeie se confruntă cu probleme legate de menstruație abundentă, dereglări hormonale, dureri de ovare, contracții uterine, dureri de rinichi. Femeilor însărcinate le este contraindicat ceaiul din aceste plante, din motiv că nu au fost efectuate studii privind efectele asupra fătului.

Ceaiul de mușețel și de melissa
Cunoscut pentru proprietățile sale benefice, ceaiul de mușețel și cel de melissa este indicat tuturor femeilor. Acestea calmează durerile, oferind o stare de bine, în special în timpul ciclului menstrual. De asemenea, sunt antispasmatice, antibacteriene și antifungice, fiind în special recomandate în afecțiuni ale stomacului și intestinelor. Femeile însărcinate pot consuma aceste ceaiuri fără nici o problemă.

Ceaiul de măceșe
Bogat în vitamina C, ceaiul de măceșe este un bun stimulent al sistemului imunitar. Efectul său ușor laxativ stimulează digestia și combate constipația, care este un alt plus în timpul sarcinii, dar și în perioada alăptării. Ceaiul de măceșe poate avea, de asemenea, un efect de calmare a durerii. Înainte de a consuma acest ceai, este indicat ca măceșele să fie un pic zdrobite, pentru a beneficia de toate proprietățile acestora.

Nimic nu este mai liniștitor decât să stai pe o canapea confortabilă, la sfârșit de zi, și să savurezi dintr-un ceai care nu doar te calmează, dar și te ajută să tratezi unele afecțiuni. Bucură-te de acest moment!

Foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.