Cele mai delicioase ceaiuri pe care să le consumi luna aceasta

Toamna este despre ceaiuri călduțe, consumate în compania oamenilor dragi. După o zi obositoare, alături de un fursec sau o felie de tortă, ceaiul nu doar ne îndulcește, dar și ne încălzește. Ceaiul este extrem de sănătos pentru organism și are numeroase beneficii, de aceea este indicat să-l consumăm atât dimineața, cât și seara.

Iată care sunt cele mai delicioase ceaiuri pe care să le consumi luna aceasta!

Beneficiile consumului de ceai:

  • Hidratează organismul
  • Detoxifica organismul
  • Stimulează funcțiile organelor interne
  • Remediază problemele digestive
  • Consolidează sistemul imunitar
  • Ajută în lupta cu răceala
  • Ameliorează tusea, răgușeala etc.
  • Diminuează stările de anxietate și stres
  • Favorizează relaxarea
  • Oferă porția de nutrienți
  • Energizează organismul

Ceaiuri recomandate pentru a fi consumate toamna

Ceaiul de echinacee

Acest ceai este aliatul perfect al imunității. Florile și rădăcinile acestei plante, atunci când sunt infuzate, stimulează producerea de globule albe care au rolul de a apăra organismul împotriva infecțiilor cu viruși și bacterii. De asemenea, ceaiul de echinacee inhibă acțiunea hialuronidazei, enzima secretată de bacterii care le facilitează pătrunderea în celulele sănătoase, dar și inhibă multiplicarea bacteriilor, virusurilor și fungilor. Efectele acestui ceai se datorează numeroaselor principii active pe care le conține planta: ulei volatil, polizaharide, rășini, glucozide, flavonoide și unele minerale (cupru, potasiu, iod, fier) și vitamine (A, E, C). Este recomandat consumul a 2-3 căni de ceai pe zi, sub forma de infuzie.

Ceaiul de măceșe

Un alt scut de apărare împotriva afecțiunilor de sezon îl reprezintă ceaiul de măceșe. Acesta îmbogățește starea de sănătate a organismului, iar multitudinea de vitamine pe care le conține, ajută la întărirea sistemului imunitar. Acest ceai nu trebuie consumat doar cald, ci poate fi păstrat și în sticlă, la rece.

Ceaiul de cimbrișor

Unul dintre cele mai bune ceaiuri de toamnă îl reprezintă cel de cimbrișor. Acesta este indicat pentru tuse convulsivă, răgușeală sau bronșită. Are proprietăți expectorante, antiastmatice, antiseptice pulmonare și intestinale, antitusive, carminative, stomahice, antivirale, dezinfectante și reconfortante. O cană de ceai de cimbrișor ajută la calmarea spasmelor căilor respiratorii și este un bun tonic în cazul anemiilor.

Ceaiul de frunze de dud

Deși foarte puțini cunosc, ceaiul din frunze de dud are numeroase proprietăți benefice pentru organism. Această băutură ține răceala la distanță și are acțiuni anti îmbătrânire. Infuzia preparată din frunzele de dud poate fi un tratament adjuvant pentru diabetul zaharat, gastrita, bolile de ficat, afecțiuni pulmonare, tuse, insomnii, nevroze, afecțiuni ale gâtului, angină, afte bucale ori schimbări bruște de temperament.

Ceaiul de mentă

Pentru un plus de relaxare și o stare de bine este recomandat ceaiul de mentă. Acesta are efect stimulant asupra sistemului nervos și induce o stare de revigorare generală. Mai mult chiar, ceaiul de mentă reduce febra, inflamația și disconfortul asociate acesteia, ajută la scăderea în greutate și stimulează sistemul imunitar. Deoarece reduce durerea de la gât și piept, această băutură poate elimina simptomele de frig și gripă.

Tu ce fel de ceaiuri consumi în toamna aceasta?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.