Cum să folosești corect testerele cosmetice oferite de magazine

Suntem în perioada Black Friday, când pe lângă reducerile considerabile, multe magazine cosmetice oferă și testere. Sunt o modalitate ideală de a face cunoștință cu noi produse și de a alege mai ușor ceea de ce ai nevoie. Totuși e bine de știut că acestea nu sunt cea mai sănătoasă metodă de a testa produsele, deoarece conțin foarte mulți microbi.

Iată cum să folosești corect testerele cosmetice oferite de magazine, astfel încât să nu ai parte de surprize neplăcute!

Nu se folosesc pe ten

Atunci când vrei să testezi un produs pentru ten, nu-l aplica pe pielea feței. Încearcă produsul pe mână sau pe încheietura acesteia. Astfel, nu vei risca să iei un virus sau o infecție. De asemenea, dacă vrei să testezi un ruj, încearcă-l în palmă, nu pe încheietura mâinii. Palma are o culoare mai apropiată de cea a buzelor.

Nu aplica niciodată mascara pe gene

Mascata prezintă cel mai mare risc de contaminare. Riști să te alegi cu infecţii, alergii sau să ai ochii iritaţi, de aceea e bine să testezi produsul pe puful de pe braţ. Dacă nu poţi face asta, încearcă să-ţi aduci de acasă propria periuţă.

Curăță produsul corect

Cel mai bun dezinfectant este alcoolul. Pentru a curăța un produs, fiecare magazin cosmetic ar trebui să aibă pe standuri recipiente cu alcool. Cu ajutorul unui șervețel înmuiat în alcool, șterge întreaga suprafață pentru a îndepărta stratul de produs de deasupra. Apoi, pentru a aplica produsul, folosește un bețișoare unică folosință.

Testerele sunt pline de bacterii

Zilnic, zeci și chiar sute de femei folosesc testerele cosmetice înaintea noastră. Acestea pot contamina produsele cu bacterii, fungi sau mucegai. Atunci când le folosești și tu incorect, îți pui în pericol propria sănătate. De asemenea, este bine de ştiut că un tester care este lăsat deschis îşi schimbă proprietăţile rapid. Din acest motiv, este bine să nu testezi niciodată cosmeticele direct pe zona căreia îi sunt destinate.

Cere doar testere noi

Atunci când vrei să încerci un produs care nu se poate șterge (mascara, gloss, fond de ten lichid), cere din magazin un tester nefolosit. O altă posibilitate pentru a testa un produs este să-l cumperi și apoi să-l încerci acasă. Cumpără produsul și încearcă-l acasă. Multe magazine de cosmetice primesc produsele înapoi atunci când nu ți se potrivesc sau nu le mai vrei.

Înainte de a merge la cumpărături, ai în vedere faptul că testerele cosmetice pot fi periculoase, de aceea ar fi bina să iei toate măsurile de siguranță posibile.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.