Obiceiuri care-ți dau dureri de cap. Nu mai fă asta

Deseori, după o zi de muncă sau de stat cu copilul, seara simți că nu mai faci față lucrurilor și încep durerile de cap? Cauza poate fi oboseala acumulată pe parcursul zilei și obiceiurile nesănătoase pe care le-ai adoptat până acum. Da, unele obiceiuri banale, de zi cu zi, îți dau dureri de cap!

Nu mănânci la timp

Trebuie să știi că atunci când nu mănânci la timp, organismul tău are de suferit. Foamea creează nu doar dureri de stomac, ci și dureri de cap. Când stai nemâncată mai mult timp, scade nivelul glucozei, vasele de sânge se dilată și apare durerea de cap. De aceea, este indicat să nu stai flămândă mai mult de 3-4 ore.

Nu bei suficientă apă

Atunci când organismul este deshidratat, apar durerile de cap. De multe ori, atunci când simți durere, dacă bei un pahar de apă, aceasta dispare, deoarece crește oxigenarea creierului. Astfel, este indicat ca la 15 minute dupa ce ai băut primul pahar, să îl bei și pe al doilea, iar durerea de cap va dispărea în următoarea jumătate de oră.

Dormi pe burtă

Dacă obișnuiești să dormi pe burtă și dimineața te trezești cu dureri de cap sau apar dureri pe parcursul zilei, să știi că acesta e motivul. Atunci când dormi pe burtă, gâtul stă răsucit, apăsând pe pe vertebrele cervicale și pe vasele de sânge. Această presiune provoacă durere de cap.

Stai prea mult timp așezată pe scaun

Dacă lucrezi la birou, în fața calculatorului, cu siguranță stai multe ore așezată pe scaun. Mușchii gâtului, ai cefei și ai umerilor se vor tensiona, iar această încordare va duce la dureri de cap. Din acest motiv, este foarte important să faci o pauză de 5 minute la fiecare oră și să te plimbi. Astfel, și ochii tăi se vor relaxa, iar durerea de cap va dispărea.

Dormi prea mult dimineața

Chiar dacă somnul face bine, mai multe ore de somn decât ești obișnuită, îți pot crea dureri de cap. Cauza este aceea că are loc o schimbare în ritmul tău circadian și anumite substanțe la nivelul creierului se dereglează. De aceea, este indicat să păstrezi neschimbată ora de trezire, dacă deja ți-ai format un regim.

Dacă vrei să te relaxezi și să scapi de durerile de cap, ia o pauză de la absolut tot ce faci, fă-ți un ceai și bucură-te de câteva clipe de liniște. 

Foto – Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.