Când mergem pentru prima dată cu copilul la medicul pedodont

Odată cu apariția primilor dințișori, părinții se întreabă dacă e cazul să meargă cu bebelușul la un pedodont (medic specializat în stomatologia pediatrică). Medicii susțin că momentul potrivit pentru a face acest lucru este atunci când apar dinții de lapte, chiar dacă există mitul care spune că aceștia nu au nevoie de îngrijire, căci vor cădea în următorii ani.

Vizita la stomatolog este foarte importantă pentru ca micuțul să aibă o dantură sănătoasă. De aceea, nu trebuie făcută doar atunci când apar anumite probleme. Părinții trebuie să-i ducă pe cei mici la stomatolog încă de la o vârstă fragedă pentru a preveni afecțiunile dentare și ale gingiei. Vizita la medicul dentist va crea și un obicei sănătos pentru copii, dar și le elimină frica de medic.

Este indicat ca primul medic stomatolog cu care va face cunoștință copilul să fie unul specializat în pedodonție. Acesta va ști cel mai bine cum să explice părintelui modalitatea de îngrijire a dințișorilor copilului, să ofere sfaturi cu privire la alimentație și să expună metode de prevenire a afecțiunilor dinților de lapte.

Când apelăm la medicul pedodont?

Medicul pedodont trebuie să fie prietenul copilului, pentru că în parteneriat cu acesta micuțul va reuși să aibă o dantură perfect sănătoasă. Prima vizită la specialist se va face odată cu apariția primului dinte de lapte. Ulterior, vizitele vor fi efectuate la fiecare jumătate de an.

În perioada erupției dinților permanenți, este indicat ca cel mic să fie consultat de pedodont la fiecare trei luni, pentru siguranța că aceștia cresc corect.

De asemenea, atunci când copilul suferă un traumatism sau are o durere de dinți, este recomandată vizita la stomatolog.

Cum trebuie să fie prima vizită la stomatolog

În primul rând, atunci când merge la un cabinet stomatologic, copilul va face cunoștință cu medicul și se va acomoda cu personalul clinicii și, dacă e mic, cu jucăriile de acolo. Mai apoi, va urma consultația de specialitate, în cadrul căreia stomatologul va examina aparatul dento-maxilar al copilului. După asta, este foarte importantă discuția specialistului cu părintele. Medicul va oferi informații clare și precise despre starea dințișorilor copilului, dar și sfaturi și indicații referitoare la tehnicile de periaj, igienizare și alimentație corectă.

Înainte de a merge la medic, ar fi bine ca părinții să discute cu bebelușul. Chiar dacă este încă mic, acesta trebuie să știe că va merge la medic și ce urmează să se întâmple.

Sursa foto – AICI

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.