Remedii naturale împotriva grețurilor matinale

Sarcina, pe cât e de frumoasă, pe atât și de provocatoare. În primul trimestru, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate sunt grețurile matinale. Chiar dacă acestea dispar odată cu evoluția sarcinii, la început pot deveni chinuitoare. Vestea bună este că le poți ameliora cu ajutorul unor remedii naturale.

CE SUNT GREȚURILE MATINALE

Se numesc „grețuri matinale” deoarece simptomele se manifestă mai mult dimineața. Însă există femei care le pot avea în orice moment al zilei. Grețurile matinale sunt stările de greață, însoțite adesea de vomă, prezente la femeile însărcinate în primele luni. Specialiștii spun că grețurile matinale sunt absolut normale și reprezintă un indiciu că sarcina decurge bine.

REMEDII DE COMBATERE A GREȚURILOR MATINALE

Deși pentru fiecare femeie este individual, totuși există mai multe remedii care funcționează în cazul majorității. Astfel, cea mai răspândită metodă este prevenția. Asta înseamnă să ai mereu niște biscuiți sau covrigi pe noptieră, iar înainte de a te ridica dimineața din pat, să mănânci din ei. Astfel, îți va crește glicemia și senzația de greață va dispărea.

De asemenea, există mici trucuri și unele remedii care te pot ajuta să scapi de grețurile matinale:

  • Gândește-te la ceva care îți face plăcere
  • Respiră lent
  • Mestecă o bucățică de lămâie
  • Mănâncă semințe de floarea-soarelui
  • Ține în gură o bucată de gheață
  • Pentru a neutraliza aciditatea gastrică, bea lapte
  • Mănâncă morcov
  • Bea ceai de ghimbir
  • Dacă nu îți place ghimbirul, bea ceai de mușețel sau de mentă
  • Mănâncă castravete

CE ALTE ALIMENTE TAIE SENZAȚIA DE GREAȚĂ

Pe lângă morcov, castravete, lămâie sau ghimbir, mai sunt și alte alimente care te pot ajuta să scapi de senzația de greață. De exemplu, alimentele cu un conținut scăzut de grăsimi – iaurt sau brânză de vaci. Boabele fierte – ovăz, mei, orz – de asemenea te pot ajuta în acest sens.

Pentru a te simți bine pe parcursul întregii zile, evită să consumi prăjeli, alimente bogate în grăsime, bomboane, torturi, alimente condimentate, băuturi carbogazoase sau cafea. Acestea vor intensifica și mai mult senzația de greață.

Trebuie să știi că majoritatea femeilor însărcinate scapă de  grețuri în jurul lunii a patra. Totuși, dacă acestea persistă, adresează-te unui medic. S-ar putea să suferi de hyperemesis gravidarum și să ai nevoie de tratament medicamentos.

Sursa foto: MommaBe.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.