Albirea profesională a dinților: CÂND? CUM? UNDE?

Albirea dinților este cea mai cunoscută procedură de estetică dentară, spun specialiștii. Cunoscută și practicată la nivel mondial, aceasta constă în restabilirea sau schimbarea culorii dinţilor cu ajutorul preparatelor profesionale de calitate înaltă pe bază de peroxid de carbamidă. Chiar dacă în comerț există numeroase metode de albire a dinților, este indicat ca aceasta să nu se realizeze în condiții de casă, ci doar de către, sau sub supravegherea unui stomatolog.

DE CE dinții își schimbă culoarea

E bine de știut că, odată cu trecerea anilor, dinții își schimbă culoarea datorită modificărilor produse în structura acestora. De asemenea, ei se pot păta din cauza bacteriilor, a alimentelor, a băuturilor, sau a medicamentelor.

CE ALIMENTE pătează dinții

Dacă îți dorești o dantură albă, fără pete, este bine să eviți anumite antibiotice, cum ar fi tetraciclina, care deteriorează smalțul dinților și cauzează îngălbenirea acestora. De asemenea, sfecla roșie, cafeaua, ceaiul negru, ciocolata, băuturile carbogazoase sau vinul roșu, consumate în exces, vor păta dinții.

CÂND apelăm la procedura de albire a dinților

Înainte de a efectua orice procedură de albire a danturii, este necesară consultația unui medic specialist. Astfel, stomatologul va realiza o examinare completă a gingiilor, dinților, obturațiilor și a altor lucrări dentare prezente, dupa care, la necesitate, va indica realizarea unei radiografii. Abia mai apoi va efectua albirea danturii.

CUM se efectuează procedura de albire a danturii

Pentru a stabili culoarea danturii, stomatologul va folosi o cheie de culori. E important de știut că dinții de culoare gri nu se vor înălbi. Această procedură este mult mai eficientă în cazul dinților îngălbeniți. De obicei, în urma procedurii, dinții vor căpăta o culoare mai deschisă cu 2-3 nuanțe.

CE RISCURI există în urma efectuării procedurii de albire

Este bine de menționat faptul că expunerea îndelungată a dinților la soluțiile de înălbire, va afecta grav smalțul. De asemenea, în urma acestei proceduri, va crește sensibilitatea dinților și pot apărea iritații ale gingiilor. De obicei, aceste reacții dispar dupa câteva zile de la efectuarea procedurii.

IMPORTANT!

  • Dacă gingia este inflamată sau dacă pe dinți există carii, procedura de înălbire este contraindicată!
  • Albirea dinților este contraindicată femeilor însărcinate și copiilor până la 16 ani.
  • Efectul albirii dinților poate dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de modul de viață al pacientului.
  • Dacă există plombe, proteze, sau alte lucrări dentare, albirea nu va influența asupra culorii acestora.

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.