Somnul sănătos al copiilor poate fi antrenat

Pe cât de greu pare de crezut, pe atât este de adevărat. Îți poți învăța micuțul să adoarmă singur, fără a fi legănat și să doarmă bine toată noaptea. Cum? Urmând niște reguli foarte simple care nu se dau ușor din prima. Dar este important să rămâneți ferm pe poziții, iar rezulatele nu vor întârzia să apară.

Iată câteva recomandări ale specialiștilor în somnul copiilor:

  1. Puneți bebelușul în camera și patul lui când acesta este încă treaz. Vă imaginați cât de stresat poate fi un copil care a adormit lângă mama lui iar pe parcursul nopții se trezește singur într-o cameră întunecată?
  2. Rămâi în camera copilului dacă plânge. Dacă bebelușul este stresat și plânge tare, intră în camera lui, încearcă să-l calmezi, însă fără a-l scoate din pătuț. Și o regulă foarte importantă ar fi să nu-l iei în camera ta. Rămâi cu copilul până adoarme din nou.
  3. Nu legăna bebelușul în brațe sau pe picioare. Acest obicei i-ar putea cauza ulterior probleme mari cu somnul. În plus, nu este deloc vesel pentru o mamă să-și legene toată noaptea bebelușul în brațe, oricât de mult l-ar iubi și oricât de entuziasmată ar fi la început.
  4. Ar fi recomandat să aveți un regim pe care să îl respectați cu strictețe când se apropie ora somnului.
  5. Nu are sens să începeți antrenamentul pentru somn când copilul are doar câteva zile. Specialiștii recomandă să așteptați până când bebelușul are 2 – 3 luni.

Dacă reușiți să introduceți aceste practici, veți avea cu toții un somn liniștit și sănătos.