Simptome care îți arată că ai imunitatea scăzută

Ne-am dat seama în ultima vreme cât de important este să avem un sistem imunitar puternic. Ne concentrăm pe ideea de a-l întări, dar uităm că la fel de important este să ne dăm seama și în ce stare este. Vezi mai jos ce simptome îți arată că organismal tău are nevoie de ajutor.

Probleme digestive

Aproximativ 70% din țesutul sistemului imunitar este localizat în tractul digestiv. Balonarea, constipația sau diareea pot fi semne că sistemul imunitar este slăbit, ceea ce te-ar putea face vulnerabil la infecții, tulburări autoimune sau inflamații cronice.

Oboseală

Te simți extrem de oboist chiar dacă ai avut un somn bun? Iar dacă oboseala mai este însoțită și de dureri de articulații sau de mușchi, atunci s-ar putea să fie din cauza imunității slăbite.

Dureri de cap

În unele cazuri, durerile de cap pot fi asociate cu sistemul imunitar. De exemplu, ar putea fi vorba despre vasculită, care este inflamația unui vas de sânge cauzată de o infecție sau de o boală autoimună.

 Ochi uscați

Mulți oameni care au o tulburare autoimună constată că au ochii uscați. Se simte o senzație de nisip în ochi sau chiar durere, roșeață sau vedere încețoșată.

Acestea sunt doar câteva simptome ale unui sistem imunitar slăbit. Iar cauzele care ar putea duce la acestea sunt stresul, lipsa somnului și lipsa unei alimentații echilibrate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.