Lucuri pe care să nu le faci când scoți copilul afară iarna

Odată ce vine frigul, multe mămici se îngrijorează că micuții lor ar putea răci. Astfel, fie nu îi scot afară, fie exagerează cu îmbrăcatul. Este recomandat să scoatem copiii afară chiar dacă sunt mai puțin de 0 grade. Ar fi bine să fie scoși afară zilnic, fie că e toamnă, primăvară sau iarnă. Copiii au nevoie de aer. Dar copii trebuie îmbrăcați adecvat. Adecvat, însă, nu înseamnă prea călduros. Iată ce nu trebuie să faci când scoți copilul afară chiar dacă e frig.

Nu-i pune fular la gură. Ți se pare că îl protejezi de frig. Dar astfel se crează un mediu cald și umed, perfect pentru viruși și bacterii. În loc de asta, alege să-i pui fularul doar la gât sau folosește alte accesorii, precum un pieptar sau o eșarfă tubulară.

Nu îmbodoli copilul! Îmbrăcatul în exces îl poate imobiliza pe cel mic. Este destul de greu să te miști liber într-un combinezon sub care mai ai câteva straturi de haine groase. Iar odată ce nu se poate mișca liber, copilul îngheață. Optează pentru mai puține haine, dar mai călduroase și care să-i asigure mobilitatea și comoditatea. Ideal ar fi să-l îmbraci ca și pe tine.

Alege haine potrivite pentru timpul de afară. Hainele ar trebui să corespundă condițiilor climaterice și să fie de bună calitate. Ideale sunt cele care să protejeze copilul de vânt și ploaie și în care acesta să nu transpire.

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.