Una dintre cele mai mari probleme care însoțesc tusea seacă sunt insomniile. De obicei tusea seacă devine deranjantă în somn, iar organismul devine obosit și se recuperează mai greu. Acest lucru face ca tusea să persiste mult mai mult.
Cauzele tusei seci și persistente sunt diverse. Iată câteva dintre ele: infecțiile virale, alergiile, agenții poluanți din aer, refluxul gastroesofagian, medicamente cu efecte adverse, aerul foarte uscat, cauze de natură psihologică, afecțiuni cardiace, afecțiuni pulmonare grave și tuberculoza.
Când trebuie să mergi la medic
E recomandat să mergi la medic în cazul în care tusea persistă mult timp după ce ți-a trecut răceala sau gripa, ori dacă tusea apare din senin, fără o răceală. Totodată este indicat să mergi la o consultație dacă tusea este însoțită de febră, frisoane sau durere în spate.
Tratament pentru tusea seacă
Medicul îți poate prescrie medicamente, însă, dacă motivul tusei nu este unul grav, poți recurge la unele remedii naturiste.
Ghimbirul – Un studiu a demonstrat că această plantă poate calma tusea seacă sau cea cauzată de astm, datorită proprietăților antiinflamatoare.
Ceaiul cu miere – Mierea calmează tusea. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 lingurițe de miere cu apă caldă sau un ceai din plante călduț.
Plantele folosite pentru a trata tusea seacă sunt: cimbrul, pătlagina, lemnul dulce, turmericul, usturoiul.
Vitamine – Vitaminele sunt compuși organici de care organismul tău are nevoie pentru a funcționa bine, și mai ales pentru o vindecare rapidă. Vitamina C întărește sistemul imunitar, iar organismul devine mai puternic. Totodată vitamina C te poate scăpa și de tusea chinuitoare.
Ai grijă să bei multe lichide. Dacă ai o tuse seacă, atunci lichidele sunt cele mai bune în această perioadă. Menține-ți corpul hidratat. Doar așa te vei asigura că îți păstrezi gâtul umed și fără iritație, iar astfel garantezi vindecarea în mod corespunzător. Încearcă să bei cel puțin 8 pahare cu apă pe zi.
Sursa Foto: Catena.ro.