3 lucruri esențiale pentru dezvoltarea imunității la bebeluși

Imunitatea nou-născuților nu este la fel de puternică ca cea a adulților. Imediat după naștere, bebelușii au imunitate de la mamă. Dar aceasta durează nu mai mult de câteva săptămâni sau luni. Apoi, copiii capătă imunitate în timp ce se îmbolnăvesc. Dar și acest lucru poate dura destul de mult timp. Cu toate acestea, părinții ar putea stimula imunitatea copiilor chiar din primele săptămâni de la naștere. Să vedem cum:

  1. În primul și în primul rând, bebelușul primește o serie de anticorpi și elemente care susțin sistemul imunitar din colostru și laptele matern. Deci, alăptarea ajută esențial la stimularea imunității unui copil. Există studii care demonstrează că bebelușii hrăniți la sân au mai puține infecții și se îmbolnăvesc mai rar decât bebelușii hrăniți cu formule de lapte. Totuși, în cazurile în care mămicile întâmpină probleme legate de alăptare sau nu pot face asta din diverse alte motive, laptele praf este o soluție optimă.
  2. Cât de bun ar fi, laptele matern este totuși ineficient când vine vorba de boli sau infecții mai grave, precum poliomielita sau difteria. Iată de ce, o altă metodă de a crea imunitatea copiilor este vaccinarea. Odată introdus în organism, principiul activ din vaccin stimulează sistemul imunitar și astfel induce un răspuns imun. Respectiv, este indusă așa numita memorie imună care are ca scop recunoașterea ulterioară și distrugerea agentului patogen atunci când acesta pătrunde în organism.
  3. O alimentație sănătoasă și corectă la fel pot contribui la menținerea unui sistem imunitar rezistent. Este important să folosiți alimentele proaspete și cât mai variate, în special fructe și legume.

Sursa foto: Google.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.