Top 5 produse pentru o piele sănătoasă

Mulți nutriționiști și experți vorbesc despre faptul că selecția atentă a produselor alimentare are un efect profund asupra pielii noastre. Pentru a face față unor probleme precum: eczeme, micoze, erupții alergice și multe altele, este suficient să adăugi doar cinci alimente utile în alimentația ta. Acestea sunt:

  • avocado;
  • ceai verde;
  • roșii;
  • ouă;
  • Rodii.

Hai să vedem punctele forte ale fiecărui produs în parte!

Avocado este o sursă bună de biotină, care combate pielea uscată. De asemenea, funcționează bine ca o mască de față. Acest fruct hidratează și reîmprospătează pielea, în timp ce vitamina E conținută în avocadă calmează iritațiile și o reînnoiește.

Ceaiul verde se află pe lista băuturilor care conțin polifenol, benefic pentru dizolvarea grăsimii corporale și stimularea metabolismului. Patru pahare pe zi sunt suficiente pentru o reînnoire constantă a pielii.

În ceea ce privește roșiile, acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și conțin, de asemenea, licopen, un ingredient care previne arsurile și rănile. Nutrienții încetinesc procesul de afectare a pielii și ajută la crearea de celule noi și sănătoase.

Ouăle sunt, la fel, un produs extrem de util. Acestea devin o sursă importantă de proteine ​​și conțin biotină, oferind asistență în regenerarea pielii.

În cele din urmă, rodia. Este un antioxidant natural care ajută la crearea unei cantități mai mari de colagen în piele și accelerează procesul de vindecare.

Sursa foto: www.unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.