5 diferențe dintre prima și a doua sarcină

Dacă la prima sarcină simți și frică și entuziasm, și bucurie dar și un soi de neliniște, la a doua sigur ești mai relaxată. Ești o mămică cu experiență deja și știi foarte bine la ce să te aștepți. E adevărat că magia rămâne, dar de data asta reușești să fii și cu picioarele pe pământ. Iată câteva diferențe dintre prima și a doua sarcină.

  1. Informarea. La prima sarcină citești tot ce vezi și e legat de parenting sau de sarcină și naștere. La a doua nu mai ai nici timpul și nici entuziasmul de la început. Mai ales că la a doua deja știi totul din propria experiență.
  2. Felul în care te îmbraci. În prima sarcină vrem neapărat să accentuăm burtica care abia începe să se vadă și cumpărăm multe haine care să ne sublinieze sarcina. La a doua sarcină nu te mai preocupă felul în care arăți, ci mai degrabă să-ți fie comod în ce te îmbraci.
  3. Alimentația. La prima sarcină ești foarte atentă la diete și le ții cu strictețe. La a doua contează să îți îndeplinești poftele și nu te stresezi dacă se poate sau nu să mănânci un anumit produs. Deja știi că nimic nu face rău dacă e cu măsură.
  4. Pozele. Cine nu are poze la fiecare săptămână cu burtica în prima sarcină? Oh, la a doua experiență de acest fel telefonul tău e plin cu fotografiile primului copil. Tu, mămico, trebuie să cauți cu lupa o poză recentă cu tine.
  5. Așteptările. La prima sarcină vezi doar în roz ceea ce te așteaptă după naștere. Crezi că vei avea un copil care va dormi iar tu vei avea timp de tine. Sau cine știe cum îți închipui că va fi această perioadă. Dar e clar că ești naivă și te aștepți doar la ceva frumos. Pe când a doua oară știi foarte bine ce te așteaptă și analizezi totul la rece.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.