Oferă-i copilului tău un Crăciun minunat! 5 sfaturi

Este acea perioadă magică din an. Sigur că pentru adulți e și multă grabă, stres, forfota pregătirilor. Cei mici, însă, nu au astfel de probleme. Pentru ei e doar magie și emoții pozitive. Și probabil cele mai frumoase amintiri pe care le vor avea din copilările, vor fi legate de Crăciun. Hai să vedem împreună cum îl putem face memorabil!

Faceți împreună jucării pentru brad, sau, mai mult, faceți o colecție de globuri speciale. De exemplu, poți cumpăra în fiecare an câte un glob deosebit pe care să gravezi sau să scrii anul. Astfel, când copilul tău va deveni adult, va avea un brad împodobit cu Crăciunurile copilăriei lui.

Faceți poze. Sigur că acum, când facem poze cu telefonul la fiecare 5 minute, asta nu ni se pare ceva ieșit din comun și fermecător, dar peste ani, mai ales dacă le vei păstra și le vei imprima, vor fi amintiri foarte frumoase. Iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple pe ultima sută de metri, în timp ce ai sarmalele în cuptor sau trebuie să pui alte bunătăți pe masa de sărbătoare, îți poți rezerva din timp o zi în care să mergeți într-un studiou special amenajat.

Scrieți împreună o scrisoare lui Moș Crăciun! Dacă copilul este mic și încă nu știe să scrie, va aprecia ajutorul tău. Dar chiar dacă este mai mare, oricum va aprecia timpul petrecut împreună, mai ales dacă găsești ceva interesant de zis sau de făcut.

Implică și copilul în toată forfota pregătirilor. Dă-i anumite responsabilități, atât cât poate face pentru vârsta lui. Să facă aluatul pentru niște biscuiți, să aranjeze tacâmurile la masă, să își decoreze camera cu ghirlande și jucării după placul lui, să își coloreze sau confecționeze jucăriile proprii pentru brad. Idei sunt multe, important e să permiteți copilului să facă ceva!

Începe o tradiție de familie pe care să o asociați cu toții cu Crăciunul. Ar putea fi o seară în care faceți o listă de cadouri pentru cei dragi din afara familiei voastre, sau să priviți un film de atmosferă, sau să gătiți o prăjitură de Crăciun. Toate pot deveni o tradiție dacă sunt făcute an de an și, mai ales, dacă aduc bună dispoziție și crează amintiri de neuitat.

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.