De ce cafeaua trebuie consumată fără zahăr

Consumul moderat al cafelei, nu doar că este indicat, dar te protejează de unele probleme de sănătate. Au fost efectuate numeroase studii care au demonstrat eficacitatea acesteia, dacă este consumată cu moderație.

Un studiu recent și foarte curios a fost efectuat în Brazilia. În urma acestuia s-a descoperit că un anumit tip de cafea are proprietăți antibacteriene.

Cercetătorii au realizat teste pe dinţii de lapte pe care i-au extras de la copii. Au cercetat și făcut studii cu ajutorul Coffea canephora, un sortiment folosit la fabricarea a circa 30% din totalul producţiei mondiale de cafea. Oamenii de știință au observat că substanţa activă din cafeaua neagră distruge pelicula bacteriană vinovată de apariţia tartrului dentar, una dintre cauzele majore de degradare a dinţilor. Acest studiu a fost coordonat de profesorul Andrea Antonio şi a fost publicat în revista Letters in Applied Microbiology.

Totodată cercetătorii atenționează: consumul de cafea în exces, poate avea efecte negative asupra danturii. De menționat faptul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), recomandă reducerea pe cât posibil a consumului de zahăr. Doar 10% din aportul caloric zilnic trebuie să provină din zahăr.

Și dacă îți faci griji pentru îngălbenirea smalțului provocat de consumul cafelei, atunci nu e nevoie. Același efect asupra danturii îl are și ceaiul, vinul roşu, dar și numeroase alimente pe care le folosești zilnic. Totodată sunt foarte multe remedii naturale prin care le poţi reda dinţilor nuanța naturală și albul strălucitor.

Sursa Foto: Isecrete.com.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.