Cauza mâinilor uscate și crăpate. Află care sunt cele mai bune soluţii

Odată cu răcirea timpului de afară, vine pericolul necruţător cu pielea mâinilor. Principalii vinovaţi? Frigul şi lipsa de hidratare. În timpul sezonului rece, umiditatea din aer scade, iar din acest motiv are de suferit pielea mâinilor.

Pielea este protejată de un amestec de proteine, lipide şi uleiuri. Aceasta este, de fapt, bariera împotriva deshidratării şi ajută la regenerarea pielii.

Dacă bariera ta este slabă, ceea ce poate fi genetic, eşti mai predispusă la simptomele pielii sensibile, cum ar fi mâncărimea, inflamaţia sau eczemele. Iată câteva sfaturi pentru a-ți proteja mâinile pe timp de iarnă.

Tot ce trebuie să faci, e să te hidratezi

Pentru o hidratare ca la carte, ai nevoie de o cremă hidratantă. Aceasta va împiedica evaporarea apei şi îţi va menţine mâinile moi şi catifelate. Deci, începe să te hidratezi înainte să apară problemele. Aplică crema de 5-6 ori pe zi.

Nu te spăla cu apă fierbinte și alege cremele fără parfum

Dermatologii ne sfătuiesc să ţinem cont de două ingrediente principale atunci când cumpărăm o cremă hidratantă pentru mâini. Este vorba despre emoliente și agenți de hidratare. Emolientul acţionează ca un un lubrifiant pentru piele. El umple crăpăturile dintre celulele moarte, lăsând loc liber regenerării. De asemenea, nu opta pentru o cremă foarte parfumată deoarece îţi poate irita şi mai mult pielea mâinilor.

Totodată, optează pentru un săpun delicat, iar când te speli pe mâini, foloseşte apă caldă, nu fierbinte. După spălare, aplică imediat o cremă hidratantă. Pentru a grăbi absorbţia cremei hidratante, un secret este să ţii mâinile în mănuşi aproximativ 30 de minute. Rezultatul va fi vizibil.

Sursa Foto: realitatea.net.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.