Elena Alexei – ”Nu sunt criticați doar cei care nu fac nimic.” Afacerea unei mămici conștiente

Elena Alexei este mămica a două fetițe, Emma și Mia. Iar cât a stat în concediul de maternitate, s-a gândit să facă ceva interesant pentru ea, dar și ceva util pentru alte mămici și pentru Planetă în general. Așa a început să coase extensii pentru body. Cu alte cuvinte, niște bucăți de material care pot fi unite la body-ul copilașului, iar astfel acesta îl poate purta mai mult timp. Haideți să vedem cum a început totul.

Totul a început în perioada concediului de maternitate. La un moment dat am intrat într-o rutină și mi-am dorit să schimb ceva, iar dorința de a mă face utilă, pe lîngă faptul că „stau acasă” și cresc personalități, cred că a accelerat procesul. Eu participasem la un proiect ce presupunea escaladarea munților și de acolo m-am întors foarte inspirată să fac ceva cu totul inedit. Iar fiica mea cred că a fost cea mai de preț inspirație. Datorită ei am înțeles că alte mămici, exact ca și mine, se confruntă cu aceeasi problemă – nu reușesc să poarte foarte multe hăinuțe din cauza că bebelușii cresc mult prea repede. De fapt, acum că răscolesc prin amintirile copilăriei, cred că se datorează și părinților care de mici au educat în noi simțul responsabilității, să evităm risipa.

Recunosc că atunci când am descoperit profilul tău, am rămas impresionată de idee. Cum ai înțeles că anume asta trebuie să faci?

Mie, exact ca și ție, mi s-a părut o idee extraordinară de care ar putea beneficia mămicile și care era încă neexplorată și nefolosită, mai ales că are atâtea avantaje și impact pozitiv asupra mediului. Am văzut că pe grupurile de mămici întrebau dacă este la noi așa ceva și nu erau răspunsuri. Mi-am dat seama că există cerere din partea mămicilor și încă nimeni nu o satisface în Moldova. A durat o jumătate de an până am făcut o cercetare mai amplă, am testat, am încercat să ajung la produsul final. În plus a trebuit să fac poze calitative pe care apoi să le postez pe site-ul www.bodyextend.me, pe pagina de facebook, să îmi găsesc toate materialele, furnizorii, ș.a.m.d.

Cum arată procesul? Cine coase, cine cumpără materialele, cine se ocupă de promovare?

Eu fac lucrurile cap coadă – sunt omul orchestră din spatele acestui proiect. 🙂 Eu cos, fac poze, smm, copywriting, vânzare, livrări, customer service, etc. Și așa deja aproape 4 ani. Eu cumpăr stofă, capse. Datorită unui grant am procurat o mașină de cusut electrică, mașina de capsat și lucrurile merg mai repede acum. La început eram ca melcul. Eu am ales să fac promovare acestui proiect ecologic: apariții în presă, reportaje TV, postări pe bloguri, participarea la concursuri de idei de afaceri, platforme de crowdfunding, târguri tematice. Ia destul de mult timp să le faci, mai întâi să procuri toate materialele, plus măsuratul, croitul, cusutul, capsatul, călcatul, livrările, lucrez când dorm copiii sau când facem șezători cu bunicile.

Venitul te încurajează cumva să continui?

Venitul e mai modest, având în vedere că e un produs cu preț mai mult decât accesibil. Dar totul a pornit din foarte mare entuziasm să vad dacă îmi reușește să fac un produs, să îl lansez, să educ piața, să demonstrez mămicilor că au nevoie de el și dacă îl dețin vor avea doar de câștigat, atât ele, bebelușii lor, mediul, dar și generațiile viitoare.

Ce mesaj ai pentru mămicile care la fel sunt în concediu de maternitate acum, ar vrea să schimbe ceva dar au anumite frici?

Să îndrăznească! Nu sunt criticați doar cei care nu fac nimic. Dacă asta simt la un moment dat, să dea curs acelei porniri, eu am fost și sunt o norocoasă să fiu sprijinită de soț și familie, iar asta cred că e cel mai important. Să simți că ești utilă și să ai satisfacție din ceea ce faci, că poți contribui măcar și cu pași mici spre o schimbare de mentalitate pe termen lung.

Elena, mulțumesc și pentru interviu și pentru inspirație!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.