Cum rezolvăm răul de mașină la copii

Răul de mașină este foarte des întâlnit, mai ales la copii. Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că nu este o afecțiune gravă. Ea însă, poate provoca neplăcere atât celor mici, cât și mamelor.

Această problemă apare din cauza discrepanței de senzații primite de către creier. Există totuși numeroase metode simple și de folos, care pot ameliora această stare neplăcută.

De obicei copiii se uită la scaunul din față sau la jucăria preferată, ori în telefon. Ochii transmit creierului că stau pe loc, în timp ce urechea internă, responsabilă de echilibrul corpului, transmite senzația de mișcare.

Anume acest proces dă senzația de amețeală si greață, mai ales în momentul în care mașina cotește. Mereu trebuie să le aducem aminte copiilor să se uite pe geam, fără să fixeze un punct anume. Astfel, ochii și urechea internă vor transmite aceleași informații.

Dacă cei mici vor asculta aceste sfaturi, sunt șanse mari ca răul de mișcare să dispară. Totodată, remediile mai naturiste ar fi consumul de ceai de ghimbir sau bomboanele de mentă.

Și chiar dacă nici asta nu are efect, în farmacii sunt numeroase medicamente pentru răul de mașină. Majoritatea însă sunt de la vârsta de 3 ani, așa că cel mai bine este să consultați un specialist în acest sens.

Sursa Foto: Baby.unica.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.