Reguli de siguranță a copilului în casă

Imediat ce începe să meargă, copilul vrea să descopere tot mai multe prin casă și are deja independența să o facă pe propriile piciorușe. Dar atunci începe și adevărata provocare a părinților de a oferi cât mai multă siguranță copilului. O casă aranjată la prima vedere, ar putea fi un adevărat tărâm al pericolelor pentru cei mici. Cele mai ”cu risc” locuri sunt bucătăria, baia, dar și restul casei. Iată câteva reguli care să te ajute să transformi casa într-un loc cât mai sigur pentru un copil care abia începe să exploreze lumea.

Acoperă colțurile mobilei. Acestea pot fi foarte periculoase pentru capul fragil al bebelușilor. Colțurile apărătoare din silicon sau material de plastic moale pot fi o soluție foarte practică și destul de răspândită. Acestea pot fi găsite ușor.

Ascunde bine orice obiect de mici dimensiuni. Tot ce poate să încapă în gura bebelușului, trebuie ascuns sau aruncat. Mare grijă la nasturi, ace, monede, baterii și chiar jucării. Acestea din urmă trebuie să corespundă vârstei copilașului.

Aveți grijă la substanțele toxice. Detergenții, soluțiile de curățat, anumite soluții cosmetice, sau chiar și pastilele – toate trebuiesc ferite de ochii copilului și ascunse în locuri sigure, unde acesta nu le-ar putea găsi sau ajunge.

Învață copilul să mănânce doar așezat. Explicați copilului că e voie să mănânce doar în poziție așezată. Nu este voie să fie culcat, dar mai ales nu e voie să se joace, alerge, sară când este cu mâncarea în gură.

Ai grijă de bucătărie. După cum spuneam mai sus, acesta este unul din cele mai periculoase locuri din casă. Cuțite, furculițe, sau chiar aragazul cu ceva care fierbe pe el – toate acestea sunt pericole reale pentru un copil curios care abia explorează. O simplă interzicere nu va fi de niciun folos. Trebuie să te asiguri că bebelușul nu ajunge la obiectele interzise.

Sursa Foto: Totuldespremame.ro.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.