Okroshka este o rețetă tradițională rusească de supă rece, dar care se prepară în toate țările. Cu o textură revigorantă și o combinație de arome proaspete, această versiune vegană aduce în prim plan ingrediente delicioase și hrănitoare. Cu cartofi, castraveți crocanți, morcovi dulci și o bază cremoasă de iaurt vegan, această okroshka este o explozie de gust și prospețime.
Iată o rețetă simplă care vă bucura cu gustul revigorant și plin de savoare în orice moment al zilei, fără a renunța la dieta vegană pe care o aveți!
Pentru a face okroshka aveți nevoie de aceste ingrediente:
- 4 cartofi mari fierți și tăiați cubulețe
- 2 castraveți mici, tăiați cubulețe
- 2 morcovi fierți și tăiați cubulețe
- 1 ceapă mică tăiată mărunt
- 1 cană de varză tăiată fideluțe
- 1 cană de castraveți murați tăiați cubulețe
- 4 cani de iaurt vegan (cum ar fi cel din soia sau migdale)
- 2 căni de apă minerală
- Sucul de la o lămâie
- Sare și piper după gust
- Frunze proaspete de mărar și pătrunjel pentru garnisire
Mod de preparare:
- Într-un castron mare, amestecați iaurtul vegan cu apa minerală și sucul de lămâie. Adăugați sare și piper după gust. Acest amestec va fi baza supelor okroshka.
- Adăugați cartofii, castraveții, morcovii, ceapa, varza și castraveții murați în castronul cu amestec de iaurt. Amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele.
- Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 1-2 ore pentru a se răci și pentru a permite aromelor să se amestece.
- Când sunteți gata să serviți, adăugați frunzele de mărar și pătrunjel pentru a garnisi fiecare porție.
- Serviți okroshka rece, de obicei, în boluri sau cupe.
Spor la gătit și poftă bună!
Sursa foto – Unsplash