Cum să faci o okroshka vegană cu legume de toamnă

Okroshka este o rețetă tradițională rusească de supă rece, dar care se prepară în toate țările. Cu o textură revigorantă și o combinație de arome proaspete, această versiune vegană aduce în prim plan ingrediente delicioase și hrănitoare. Cu cartofi, castraveți crocanți, morcovi dulci și o bază cremoasă de iaurt vegan, această okroshka este o explozie de gust și prospețime.

Iată o rețetă simplă care vă bucura cu gustul revigorant și plin de savoare în orice moment al zilei, fără a renunța la dieta vegană pe care o aveți!

Pentru a face okroshka aveți nevoie de aceste ingrediente:

  • 4 cartofi mari fierți și tăiați cubulețe
  • 2 castraveți mici, tăiați cubulețe
  • 2 morcovi fierți și tăiați cubulețe
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt
  • 1 cană de varză tăiată fideluțe
  • 1 cană de castraveți murați tăiați cubulețe
  • 4 cani de iaurt vegan (cum ar fi cel din soia sau migdale)
  • 2 căni de apă minerală
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Frunze proaspete de mărar și pătrunjel pentru garnisire

Mod de preparare:

  • Într-un castron mare, amestecați iaurtul vegan cu apa minerală și sucul de lămâie. Adăugați sare și piper după gust. Acest amestec va fi baza supelor okroshka.
  • Adăugați cartofii, castraveții, morcovii, ceapa, varza și castraveții murați în castronul cu amestec de iaurt. Amestecați ușor pentru a combina toate ingredientele.
  • Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-l la frigider timp de cel puțin 1-2 ore pentru a se răci și pentru a permite aromelor să se amestece.
  • Când sunteți gata să serviți, adăugați frunzele de mărar și pătrunjel pentru a garnisi fiecare porție.
  • Serviți okroshka rece, de obicei, în boluri sau cupe.

Spor la gătit și poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.