Majoritatea dintre noi avem unele obiceiuri nesănătoase, care de cele mai multe ori ne fac mai mult rău. Acestea ne afectează viața și contribuie la îmbolnăvirea noastră. Însă adoptând obiceiuri sănătoase, vom reuși să fim nu doar bine din punct de vedere fizic, dar și cu moralul întotdeauna ridicat.
Unele obiceiuri, deși par nevinovate, au impact negativ asupra noastră. Alegerile alimentare pe care le facem, lipsa somnului și a mișcării, lenea și dorința de a nu face nimic, dar de a avea un venit financiar, ne demoralizează și ne îmbolnăvesc.
Iată cum să renunți la obiceiurile nocive fără a fi afectată emoțional și cum să te bucuri din nou de viață!
Vorbește cu alții despre planurile tale
Dacă îți dorești să renunți la un anumit obicei nesănătos, povestește celor din jur despre asta. Atunci când îți împărtășești planurile și provocările personale, vei găsi susținere de la oamenii de alături și îți vei îndeplini mult mai ușor scopurile propuse. În plus, șansa de a renunța este mult mai mică, deoarece întotdeauna se va găsi cineva care să îți amintească direcția în care trebuie să mergi.
Renunță pe rând la câte un obicei
Dacă ai mai multe obiceiuri nocive, nu renunța brusc la toate odată. Fă pași mici, dar siguri și în fiecare zi, pentru a nu reduce șansele de reușită. Când începi să faci o schimbare, dedică-te 100% acesteia, apoi treci la următoarea. Nu pune presiune pe tine și nici nu-ți stabili termene limită.
Acceptă că poți și să dai greș
Chiar și experții spun că întotdeauna cei care decid să renunțe la un obicei, vor mai încălca uneori regulile. E absolut normal să mai faci greșeli și să ai momente de slăbiciune. Totuși, este indicat ca aceste abateri să nu devină o normalitate.
Oferă-ți recompense
Sărbătorește de fiecare dată când ai o reușită. Oferă-ți mici recompense, căci meriți. Astfel îți vei crește motivația și vei fi mult mai hotărâtă să mergi mai departe, amintindu-ți de progresul făcut.
Nu-ți impune limite de timp
Uită de regula celor 21 de zile. Uită de orice regulă, de fapt. Oferă-ți timp până când creierul tău va accepta noua rutină. Nu e atât de ușor precum pare, dar nu e imposibil!
Important! Nu fă din renunțarea la obiceiurile nocive un fapt traumatizant. Din contra, bucură-te de fiecare reușită și nu te opri până când nu ajungi la rezultatul dorit.
sursa foto – Unsplash