Semne care arată că o persoană nu a fost iubită în copilărie

Pentru orice persoană, cel mai rău lucru este să nu se simtă iubit. Iar pentru copii lipsa dragostei este și mai apăsătoare și lasă amprente pentru întreaga viață. Atunci când părinții nu sunt capabili să înțeleagă și să facă față nevoilor emoționale ale copilului, cei care suferă cel mai mult sunt copiii. Atunci ei simt că nu sunt iubiți și înțeleși, iar efectele acestei nesiguranțe și suferințe se observă pe termen lung, în viața de adult în special.

Iată care sunt cele câteva semne care arată că o persoană nu a fost iubită în copilărie!

Crede că nu merită iubire

Pentru că nu a primit dragoste și afecțiune în copilărie, persoana crește cu convingerea că nu merită să fie iubită. Astfel, în relația cu partenerul se va mulțumi cu o relație săracă din punct de vedere emoțional și se va chinui să obțină atenție, să fie observată.

Își minimizează nevoile personale

O persoană ale cărei nevoi emoționale nu au fost îndeplinite în copilărie, va considera că ceea ce simte nu este important. Astfel, în viața de adult va fi atentă la nevoile celor din jur, va dori întotdeauna să contribuie la îndeplinirea lor, dar pe ale sale le va lăsa pe ultimul loc. Acest tip de comportament duce la frustrări și chiar la depresie.

Evită orice conflict

O relație sănătoasă este alcătuită inclusiv din discuții și mici conflicte rezolvate pe cale pașnică. Totuși, dacă persoana nu a primit suficientă atenție în copilărie, dacă nu și-a manifestat furia și și-a reprimat emoțiile, va dori cu orice preț să evite orice timp de conflict la maturitate.

Nu știe să își exprime emoțiile

Atunci când persoana crește într-un mediu unde emoțiile nu îi sunt înțelese, va face orice pentru a nu și le manifesta și a sta mereu cuminte, la locul său. Astfel, ajunsă la maturitate, nu va ști niciodată să își exprime bucuria, tristețea, furia, neîncrederea, durerea, dezamăgirea și nu-și va putea gestiona aceste emoții.

Stima de sine foarte scăzută

Deoarece atunci când a fost mică s-a simțit întotdeauna evaluată, a ținut cont de fiecare părere a părinților și a celor din jur și nu a știut să își expună punctul său de vedere, persoana matură va avea un spirit critic interior foarte dezvoltat. Psihologii recomandă separarea de acest critic și reevaluarea vocii interioare.

Pentru a ajunge un matur echilibrat emoțional, este important să ne învățăm copilul să aibă grijă de el, indiferent de ce cred sau spun cei din jur!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.