Mulți părinți refuză să zboare cu avionul atunci când copiii sunt mici. Însă cu copiii la bord nu e deloc înfricoșător. Din contra, dacă respecți anumite reguli și ții cont de unele sfaturi, poate fi chiar vesel și de neuitat.
Iată câteva recomandări pentru un zbor reușit!
Anunță că ai copil
Atunci când cumperi biletele de avion, nu uita să specifici faptul că vei călători cu un copil (până la 2 ani), dar și să ai la îndemână toate documentele care dovedesc vârsta copilului. Astfel, ți se vor oferi locuri sigure și confortabile, cum ar fi în rândul din faţă sau la începutul salonului. De asemenea, anunță și dacă vei avea nevoie de hrană specială pentru copii, căci unele companii aeriene o oferă dacă soliciți din timp.
Optează pentru zboruri fără escală
Ideal este să optezi pentru zboruri directe, dar dacă nu e posibil, alege un timp între cele două zboruri de cel puțin două ore. Este indicat să faci acest lucru pentru a nu avea întârzieri, care sunt frecvente din cauza condițiilor meteo care afectează programul de zbor și reduce timpul legăturii între cele două zboruri.
Explică celui mic cum va fi pregătirea și zborul
Pentru tine poate nu e important, dar dacă cel mic va călători pentru prima dată cu avionul, s-ar putea să își facă emoții din această cauză. De aceea, cu câteva zile înainte de plecare puteți face jocuri de simulare, în cadrul cărora să îi explici la ce să se aștepte: obligația de a purta centura de siguranță, faptul că va sta la tine în brațe la decolare și aterizare sau că va trebui să stea pe scaunul său.
Ai grijă la bagajul de mână
Bagajul de mână nu trebuie să depășească 10 kilograme și să nu fie mai mare de 55cm x 40 cm x 20cm. Din acest motiv, ai grijă la obiectele pe care le iei în acest bagaj, căci anume ele îți vor ușura călătoria. Nu uita să iei: un rând de haine de schimb, șervețele umede și uscate, gustări sănătoase și apă, jucării.
Atenție! Se astupă urechile
În momentul decolării, din cauza schimbului de presiune, la copii se vor astupa urechile. Acest lucru îi poate deranja și poate provoca plânsul. Pentru a rezolva această problemă, lasă copilul să sugă lapte sau suzeta dacă este mic. Dacă este mai mare, ofer-i o acadea sau o bomboană tare. Binevenit este și jocul ”ca peștele”, care presupune deschiderea și închiderea gurii succesiv, activitate care corectează diferența de presiune dintre gură și urechea medie.
Pentru a evita momentele neplăcute în timpul zborului, asigură-te cu lucruri minime de care vei avea nevoie pentru confortul tău și al copilului și informează-te despre drepturile pasagerilor aerieni.
Sursa foto – Unsplash