În fiecare an, pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului/ Earth Day, ziua când a fost înființată mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Cu această ocazie sunt organizate multe evenimente din dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. Astfel, le putem vorbi și copiilor despre această zi și chiar putem organiza diverse activități pentru ei.
Ziua Pământului este o zi extraordinară. Iată cum să o sărbătorești distractiv cu copilul tău!
Earth Day este un prilej bun pentru a ne readuce aminte că ar trebui să apreciem natura și mediul înconjurător. De asemenea, trebuie să ne învățăm și copiii de ce este important să avem grijă de păduri, să economisim apa și curentul sau care sunt efectele poluării asupra naturii. Putem pune la cale o mulțime de activități educative și distractive.
Plantați un pom fructifer
Primăvara, dupa ce a trecut pericolul înghețului, este anotimpul perfect pentru a planta pomi fructiferi. Pregătiți câțiva pomi pentru această zi și plantați-I în grădină, în curtea blocului sau într-un loc în care să fie feriți de pericole. Periodic, aveți grijă să-i turnați apă și să-I îngrijiți.
Desenați un glob pământesc și colorați-l
Faceți cu copilul un concurs de desene. Astfel, fiecare dintre voi va trebui să deseneze globul pământesc și să-l coloreze folosind doar anumite culori selectate cu ochii închiși. Premiul va fi pentru ambii, căci imaginația și creativitatea nu are limite.
Faceți curățenie generală în ogradă sau în curtea blocului
Nu există o zi mai potrivită pentru a face curățenie decât Ziua Pământului. Împreună cu copilul puteți aduna crengile uscate din ogradă, grădină sau curtea blocului, puteți culege și sorta gunoiul, cât și planta flori.
Adoptați un pârâu, lac, râu
Dacă aveți în preajma casei un pârâu, lac sau râu, adoptați-l. Ce înseamnă asta? Aveți grijă ca în jurul lui să fie mereu ordine și curățați-l frecvent. Faceți acest lucru supraveghind foarte atent copilul!
Ascultați sunete din natură
Ascultați împreună cu copiii sunete din natură și jucați cine ghicește primul ce sunet se aude. Pe Youtube găsești mai multe filmulețe care te vor ajuta.
Cum poți fi ecologic?
• Faceți duș în loc de baie în cadă
• La curățenie folosiți detergenți ecologici
• La spălatul rufelor nu folosiți balsam
• Alegeți produsele cosmetice netestate pe animale, și care se vând în ambalaj reciclabil
• Alegeți produse locale, care nu sunt transportate de la distanță mare
• Susțineți colectarea selectivă a deșeurilor
• Compostați deșeurile biodegradabile
• Folosiți becuri eficiente energetic
• Folosiți capace în timp ce gătiți.
• Mergeți pe jos sau cu Bicicleta. Dacă e cazul – cu transport public
• Cumpărați jucării de calitate, care au fost fabricate din materiale ecologice
Sursa foto – Unsplash