Alimente care ne încălzesc în perioada rece a anului

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar frigul de afară ne face să ne dorim să consumăm ceva călduț. O cană cu ceai, o prăjitură abia scoasă din cuptor, o supă – sunt întotdeauna binevenite, dar mai ales în acest anotimp.

E bine de știut că, indiferent de ceea ce consumăm, de fiecare dată când mâncăm, temperatura corpului crește. Totuși există anumite alimente care stimulează creștere temperaturii mai mult decât altele.

Iată câteva alimente care ne încălzesc în perioada rece a anului și pe care să le consumi nu doar pentru doza de vitamine, ci și pentru o stare de bine!

Produsele bogate în proteine

Dacă avem de ales între produsele cu amidon sau grăsimi și cele bogate în proteine, este indicat să optăm pentru a doua variantă, căci sunt mai „călduroase”. Nu în zadar sunt recomandate tocănițele, care în timpul iernii ne pot ține de cald.

citește și: Cele mai delicioase ceaiuri pe care să le consumi când e frig afară

Alimentele picante

Pentru a ne încălzi din interior, sunt indicate alimentele picante, precum ghimbirul, ardeiul iute sau usturoiul. În medicina chineză acestea sunt alimente de bază pentru anotimpul rece.

Supă caldă de pui

Dacă alimentele picante ajută la circulația sângelui, atunci băuturile și alimentele calde ajută la creștere temperaturii organismului. În acest sens, supa de pui este ideală. Aceasta nu numai că pune la dispoziție fluidele necesare organismului, dar și ajută la desfundarea nasului, crescând circulația la nivelul mucoasei.

citește și: Metode de întărire a sistemului imunitar în timpul toamnei

Astfel, ingrediente precum ceapă și ardei, cât mai multe alimente bogate în proteine, dar fără grăsimi – precum carnea de pește sau pasăre, dar și condimente și cât mai multe lichide calde, ne vor ajuta să menținem corpul cald din interior în anotimpul rece al anului.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.