Luna martie vine cu câteva verdețuri de care nu ne putem bucura în altă perioadă a anului. Pline de vitamine, acestea sunt un început bun pentru a ne reveni după o iarnă în care rezervele din organism s-au cam împuținat. Urzica, leurda, ceapa verde, usturoiul verde, loboda, ștevia sunt verdețuri care nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic. Acestea pot fi folosite în bucătărie în diverse preparate, însă sfatul nostru este să le consumi proaspete, neprocesate, pentru a profita de vitaminele pe care le oferă.
Iată trei rețete cu verdețuri de primăvară pentru acest weekend
Salată de primăvară
Ingrediente necesare: verdețuri, varză, ceapă roșie, ulei de măsline, nuci hidratate, un pic de sare și suc de lămâie.
Cum se prepară
- Pentru început, spală bine verdețurile, pune nucile la hidratat și curăță ceapa
- Fă un sos din sare, ulei și suc de lămâie
- Apoi taie verdețurile și ceapa și adaugă peste ele nucile tăiate mărunt și asezonează cu sosul obținut
- Consumă imediat!
Salată din cartofi și leurdă
Ingrediente necesare: cartofi fierți, leurdă, mărar (opțional), sare și piper negru, ulei și suc de lămâie.
Cum se prepară
- Fierbe cartofii în coajă și lasă-i la răcit
- Decojește-i și taie-i cuburi mici
- Taie leurda și mărarul și adaugă peste cartofi
- Amestecă bine
- Separat, fă un sos din sare, piper negru, ulei și suc de lămâie și asezonează cu acesta salata
- Consumă imediat!
Paste cu pesto de leurdă
Ingrediente necesare: paste, leurdă, nuci, busuioc, ulei de măsline, sare, piper negru măcinat
Cum se prepară
- Separat, prepară sosul, mărunțind prin blender nucile, leurda și câteva frunze de busuioc
- Adaugă sare, piper și ulei până când obții o pastă cremoasă
- Fierbe pastele și folosește pesto ca și sos.
Poftă bună!