Cinci boli care se acutizează primăvara la femei

După o iarnă lungă și rece, în care organismul a fost lipsit de fructe și legume autohtone, primăvara vine cu agravarea unor afecțiuni cronice. Acest lucru se întâmplă nu doar din cauza lipsei de vitamine, ci și a presiunii atmosferice și a radiației solare, căreia corpul nostru învață din nou să-i facă față.

Iată cinci boli care se acutizează primăvara la femei și cum să le tratezi!

Bolile de piele

Primăvara, din cauza vântului și a polenului de la flori, se agravează unele boli dermatologice. Din cauza restructurării organismului, glandele sebacee nu mai rezistă și apare în special acneea. Primăvara, aceasta este caracteristică nu doar adolescenților, ci chiar și femeilor de 40-50 de ani.

Anemia

Din cauza alimentației din sezonul rece, primăvara ar putea apărea anemia. Această se manifestă printr-o stare accentuată de oboseală şi slăbiciune, precum şi prin somnolenţă şi scăderea poftei de mâncare. Ceea ce poți face este și consumi fructe şi legume sau, dacă este cazul, să iei suplimente alimentare cu fier şi cu alte minerale.

Astenia

Primăvara și toamna se dezvoltă astenia. Aceasta poate fi atât un simptom în cadrul unei anemii, cât şi o manifestare de început a unei depresii. Pentru a o ameliora sau trata, e recomandat să consumi fructe și legume sau să iei suplimente alimentare, însă doar cu acordul medicului.

Polinoza

Alergia la polen se numește polinoză și se dezvoltă în special primăvara, când înfloresc pomii și florile. Este o boală care se tratează foarte greu atunci când devine cronică, de aceea medicii recomandă persoanelor care suferă de ea, să nu iasă din casă după ora 11 dimineața dacă afară e soare și vânt.

Bolile psihice

Potrivit medicilor, în această perioadă creşte frecvenţa tulburărilor depresive şi a unor stări nevrotice. Acest lucru se întâmplă din cauza dereglării de primăvară a ceasului biologic ca urmare a modificărilor duratei zilei. Astfel, dacă simți slăbiciuni, îți este dificil să te impui să faci ceva, ești nemulţumită de sine şi familie, nu vrei să comunici cu alţii, ești dominată de gânduri pesimiste, mai ales despre viitor, ar trebui să fii precaută. Pentru a evita supraoboseala și dezvoltarea unor boli psihice, mergi la culcare cu o oră mai devreme decât de obicei, fă plimbări seara, respiră aer proaspăt şi fă sport.

Sănătate multă să ai și o primăvară frumoasă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.