Sfaturi pentru o masă echilibrată de Revelion

Mesele de Revelion sunt adesea pline cu tot felul de bucate. De asemenea, nu lipsesc nici băuturile alcoolice care, consumate în exces, dăunează grav sănătății. Pentru ca în prima zi din an să nu te trezești cu senzația de balonare și dureri de burtă, în noaptea de Revelion mănâncă echilibrat sau chiar refuză să mănânci. În general, consumul de alimente în timpul nopții, nu este recomandat.

Totuși, dacă vei face o excepție în noaptea dintre ani, urmează aceste sfaturi!

Potrivit nutriționiștilor, pe masa de Revelion ar trebui să se regăsească salate, una dintre ele neapărat din legume crude, pentru o mai bună digestie. Și pentru că în Republica Moldova se obișnuiește ca în noaptea de Anul Nou să se mănânce tradiționala salată Olivie, mezelurile folosite pentru aceasta, pot fi înlocuite cu carne fiartă de pui, iar maioneza poate fi una home made.

Pentru a avea un meniu echilibrat, la mâncarea caldă se recomandă pui copt sau, pentru cei care țin încă post, pește la cuptor. Mâncarea caldă ar fi bine să se consume la jumătate de oră după salată și cu o oră înainte de desert. După consumarea acesteia este recomandată o plimbare în aer liber, chiar dacă afară e noapte.

De asemenea, nutriționiștii recomandă consumul de apă plată, nicidecum alcool.

Alte sfaturi utile

  • La prepararea bucatelor de Revelion trebuie să se folosească doar alimente proaspete, evitându-se produsele refrigerate și semipreparatele.
  • Se va acorda o atenție deosebită termenului de valabilitate a produselor alimentare folosite.
  • În noaptea dintre ani e bine de evitat vinurile foarte dulci, băuturile acidulate și sucurile.

Tu ce bucate vei pune pe masa de sărbătoare?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.