Ai știut că tălpile sunt o parte foarte importantă a corpului nostru, or anume ele reprezintă temelia acestuia. Iată de ce nu este recomandat să le neglijăm, ba din contra, să le îngrijim mereu, chiar și în condiții de casă. Cum în sezonul rece ne ascundem mai mult picioarele în ciorapi, nu prea ne interesează aspectul fizic al călcâielor. Și dacă nu le îngrijm o perioadă mai îndelungată de timp, acestea pot deveni aspre și pot chiar să crape. În ajutor ne vin câteva produse naturale. Descoperă în continuare care sunt acestea.
Lămâie. Sucul de lămâie are un nivel crescut de aciditate care înmoaie pielea și ajută astfel la tratarea crăpăturilor. Pe lângă aceasta, să nu uităm și de efectul terapeutic și de relaxare pe care îl oferă mirosul de citrice. Sucul de lămâie poate fi aplicat direct pe pielea călcâielor cu ajutorul discurilor de vată, sau poate fi amestecat cu apă caldă în care să țineți picioarele timp de 15 minute.
Bicarbonat de sodiu. Câteva linguri de bicarbonat de sodiu pot face minuni cu călcâiele tale. Acestea devin fine și moi. Tot ce trebuie să faci e să amesteci 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă caldă și să ții picioarele în soluția formată 20 – 30 de minute. Pe lângă faptul că acest praf miraculos și ieftin îți înmoaie călcâiele, mai are și efect antiseptic.
Miere. Pe lângă numeroasele sale proprietăți, mierea este și remediul naturist care hidratează puternic pielea. Totodată, mierea este și un antiseptic foarte bun. Dizolvă 250 gr de miere în 2, 3 litri de apă caldă și ține picioarele timp de 20 de minute. Nimic mai simplu și mai eficient.
Ulei. După ce faci unul din cele trei tratamente descrise mai sus, unge călcâiele cu orice ulei ai în bucătărie: de cocos, de susan, sau de măsline. De preferat să faci acest lucru în fiecare seară înainte de a merge la somn.